Ένας διαρρήκτης καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης αφού παραδέχτηκε την ανθρωποκτονία μιας γυναίκας στην οποία ούτε επιτέθηκε ούτε άγγιξε, αλλά όταν προσπάθησε να ληστέψει το σπίτι της, εκείνη πέθανε από τον τρόμο της.

Η 62χρονη Κόνι Λουκς, που υπέφερε από καρδιακή νόσο, υπέστη τη μοιραία καρδιακή προσβολή, όταν ο Κάρλτον Γιανγκ και οι συνεργοί του χτύπησαν την πόρτα και τα παράθυρα του σπιτιού της στην πόλη Γουέλς, στην πολιτεία Μέην, τον Μάρτιο του 2015.

Όπως αναφέρει το news.sky.com, στον 26χρονο Γιανγκ έγινε πρόταση να ομολογήσει την ενοχή του την ημέρα πριν από τη δίκη του. Τη Δευτέρα ο νεαρός δήλωσε ένοχος για ανθρωποκτονία, απόπειρα κλοπής, κλοπή και αρκετές ακόμη κατηγορίες για την εισβολή του στο σπίτι.

Ο δικαστής στον Άρειο Πάγο της επαρχίας Γιορκ δέχτηκε τη συμφωνία για την ομολογία ενοχής και καταδίκασε τον Γιανγκ σε δεκαετή φυλάκιση.

Οι δημόσιοι κατήγοροι ανέφεραν ότι ο Γιανγκ και κάποιοι άλλοι διέρρηξαν το σπίτι της Λουκς όταν εκείνη δεν βρισκόταν εκεί στις 21 Μαρτίου του 2015 και έκλεψαν κοσμήματα αξίας 7.730 λιρών, ενώ επέστρεψαν την επόμενη ημέρα, χτυπώντας την πόρτα και τα παράθυρα.

Η 62χρονη μιλούσε με την κόρη της στο τηλέφωνο την ώρα του περιστατικού και, όπως της είπε, νόμιζε ότι οι ίδιοι διαρρήκτες που είχαν κλέψει τα υπάρχοντά της την προηγούμενη ημέρα είχαν επιστρέψει. Μετά η γραμμή νέκρωσε.

Η κόρη της Σάρα κάλεσε το 911 και η αστυνομία έφτασε και βρήκε την κ. Λουκς αναίσθητη στον καναπέ. Η νεκροψία έδειξε ότι η γυναίκα είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή.

«Πιστεύω ότι ο κατηγορούμενος είναι δειλός και αλήτης. Ελπίζω η ψυχή του να σαπίσει στην κόλαση». Είπε στο δικαστήριο ο άνδρας της Κόνι Λουκς, Μπράιαν.

«Αυτή είναι μια απίστευτη τραγωδία για την οικογένειά μου» τόνισε. «Δεν περνάει μία ημέρα χωρίς να σκεφτούμε πόσο τρομοκρατημένη πρέπει να ήταν η Κόνι τότε. Ήταν ένας γλυκός, ευγενικός, γεμάτος αγάπη άνθρωπος που δεν το άξιζε αυτό», πρόσθεσε.

Η συνήγορος του Γιανγκ ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης της ήταν υπερβολικά φορτισμένος συναισθηματικά για να απολογηθεί.

«Μου ζήτησε αν μπορώ να κλείσω το θέμα σήμερα» είπε. «Μου είπε επίσης ότι αυτό έχει κρατήσει τρεισήμισι χρόνια και ότι η οικογένεια αξίζει ένα τέλος. Αυτό ήταν το σημείο καμπής για τον Κάρλτον και γι’ αυτό ομολόγησε την ενοχή του».

Σύμφωνα με τον νόμο της πολιτείας Μέην, ο Γιανγκ θα μπορούσε να είχε καταδικαστεί τουλάχιστον σε 25 χρόνια φυλάκιση αν βρισκόταν ένοχος για φόνο.

Η υπόθεση ήταν μια ασυνήθιστη δοκιμασία για τους δικαστές, καθώς ο κατηγορούμενος δεν χρησιμοποίησε όπλο ή ήρθε σε σωματική επαφή με την Λουκς.