Αντηλιακό με δείκτη 50 χρησιμοποιεί ο 4χρονος Alexander Dewar. Όχι μόνο τώρα το καλοκαίρι αλλά όλο το χρόνο καθώς ο μικρός πάσχει από αλμπινισμό και το δέρμα του είναι εξαιρετικά ανοιχτόχρωμο και ευαίσθητο.

Ο μικρός πρέπει να μένει όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον ήλιο και όποτε βγαίνει έξω οι γονείς του, ο 40χρονος Craig και η 34χρονη Isla καλύπτουν κάθε εκτεθειμένο κομμάτι του δέρματός του με αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Ο Alexander φορά γυαλιά γιατί πάσχει από φωτοφοβία.

Το σπίτι της οικογένειας στη Σκωτία έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του μικρού κι έτσι διαθέτει σκούρες κουρτίνες που προφυλάσσουν από τον ήλιο. Το ίδιο ισχύει και με το οικογενειακό αυτοκίνητο.

Η Isla αφηγήθηκε πόσο είχε τρομοκρατηθεί όταν γεννήθηκε ο Alexander καθώς τα μαλλιά του ήταν άσπρα, το δέρμα του χλωμό και τα μάτια του βιολετί!

Το μωρό δεν είχε ανοίξει τα μάτια του τις πρώτες τέσσερις ημέρες της ζωής του και η μητέρα του φοβόταν πως ίσως ήταν τυφλό.

«Τα άλλα δύο μου παιδιά έχουν σκούρα μαλλιά και δεν είχα ιδέα πως είχα το γονίδιο του αλμπινισμού», είπε.
Ο Alexander άνοιξε τα μάτια του σε εξωτερικό χώρο για πρώτη φορά σε ηλικία επτά μηνών και φορώντας γυαλιά ηλίου.

Πάντως το πιο δύσκολο για την μητέρα του 4χρονου είναι τα σχόλια των άλλων. «Πολλοί είναι οι περίεργοι κι εμείς ενοχλούμαστε περισσότερο γιατί ο ίδιος δεν μπορεί να τους δει καλά. Συζητάμε πολύ με τα μεγαλύτερα αδέλφια του, ο μεγάλος μου γιος στεναχωριέται πολύ και δεν θέλει οι άλλοι να λένε πράγματα για τον μικρό του αδελφό», προσθέτει.

Δείτε τις φωτογραφίες