Παραποιούσαν βαθμούς γυναικών σε ιατρική σχολή για να μπαίνουν περισσότεροι άντρες

Πώς αποκαλύφθηκε η κομπίνα


ΚΟΣΜΟΣ
12:37
02/08/2018
Παραποιούσαν βαθμούς γυναικών σε ιατρική σχολή για να μπαίνουν περισσότεροι άντρες
3
loading

Ιατρική σχολή του Τόκιο συστηματικά και επί χρόνια παραποιούσε τους βαθμούς στις εισαγωγικές εξετάσεις των γυναικών υποψηφίων προκειμένου να περιορίσει τον αριθμό των φοιτητριών και να ενισχύει τον αριθμό των ανδρών γιατρών, μετέδωσαν σήμερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε στη διάρκεια έρευνας για μια άλλη υπόθεση που αφορά το πανεπιστήμιο αυτό, το οποίο κατηγορείται ότι μερολήπτησε υπέρ του γιου ενός ισχυρού στελέχους του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri Shimbun.

«Μετά τη δημοσίευση του άρθρου αυτού ζητήσαμε από μια ομάδα δικηγόρων να ξεκινήσει εσωτερική έρευνα», δήλωσε ο Φούμιο Αζούμα εκπρόσωπος της σχολής. Τα αποτελέσματα αυτής θα γίνουν γνωστά μέσα στον μήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, η Ιατρική Σχολή του Τόκιο άρχισε να μειώνει τους βαθμούς στις εισαγωγικές εξετάσεις των γυναικών υποψηφίων από το 2011, αφού την προηγούμενη χρονιά είχε παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στον αριθμό των φοιτητριών. Το 2010 περίπου το 40% των φοιτητών στη σχολή ήταν γυναίκες, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2009, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έκτοτε η σχολή προσπάθησε να διατηρήσει το ποσοστό των γυναικών που δέχεται περίπου στο 30%.

«Οι γυναίκες συχνά σταματούν να ασκούν την ιατρική μόλις παντρευτούν ή αποκτήσουν παιδιά», αποκάλυψε η πηγή αυτή στην Yomiuri Shimbun προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφαση της σχολής.

«Υπήρχε ομοφωνία στο πανεπιστήμιο ότι οι άνδρες γιατροί στηρίζουν περισσότερο το πανεπιστημιακό νοσοκομείο», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ οργισμένη ήταν η αντίδραση πολλών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να ζητούν να ληφθούν περισσότερα μέτρα για να διασφαλιστεί η ισότητα των δύο φύλων και άλλους να καταγγέλλουν ότι αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται και αλλού.

«Νιώθω σαν να έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου», έγραψε ένας χρήστης.

«Λένε στις γυναίκες να κάνουν παιδιά. Αν δεν κάνουν, τις χαρακτηρίζουν "στείρες", όμως από την άλλη και μόνο το ενδεχόμενο να γεννήσουν χρησιμοποιείται για να μειωθούν οι βαθμοί τους. Τι πρέπει να κάνει μία γυναίκα;», διερωτήθηκε ένας άλλος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Παντού γίνονται λαμογιές!

  Η διαφορά είναι ότι στην Ελλάδα , θεωρούνται μαγκιά , καπατσοσύνη και εν πολλοίς επιβεβλημένες ! Αντίθετα στις προηγμένες κοινωνίες , θεωρούνται απατεωνιές , παραβατικότητα και τιμωρούνται με βαρειες ποινές φυλάκισης εφ’ όσον αποκαλυφθούν !

  1. avatar colonel Roy Mustang

   Δυστυχώς Ναι,εδώ θεωρείται μαγκιά,ενώ αρχές όπως Δικαιοσύνη,Αξιοκρατία,Ακεραιότητα,υπευθυνότητα θεωρούνται για \"φασισμός,ηλιθιότητα\". Έχουμε καταντήσει ανίσχυρος λαός,με χύμα Ελλάδα !

 2. avatar Guest01062016

  Και στην Ιαπωνία γίνονται λαμογιές! Η διαφορά είναι πως αντιμετωπίζονται όταν γίνουν βούκινο...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει