Ο Μάικλ Αβενάτι, δικηγόρος της Στόρμι Ντάνιελς, ζήτησε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα με τον πρώην προσωπικό δικηγόρο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, και έναν από τους δικηγόρους του Κόεν, τον Μπρεντ Μπλέικλι, μεταδίδει το CNN.

Το θέμα της συνάντησης θα ήταν ένας πιθανός διακανονισμός με την πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών, σύμφωνα με τον Μπλέικλι, που έχει το γραφείο του στην Καλιφόρνια και εκπροσωπεί τον Κόεν σε θέματα που σχετίζονται με την Ντάνιελς.

Ο Μπλέικλι δήλωσε στο CNN ότι ο Αβενάτι ζήτησε προσωπική συνάντηση η οποία προγραμματίστηκε γι’ αυτήν την εβδομάδα, στη Νέα Υόρκη. Όμως ο Μπλέικλι την ακύρωσε.

Η Ντάνιελς μήνυσε τον Τραμπ τον Μάρτιο σχετικά με μία εμπιστευτική συμφωνία του 2016, για την οποία ο Κόεν πλήρωσε στην Ντάνιελς 130.000 δολάρια, σε αντάλλαγμα για τη σιωπή της για την ερωτική σχέση που είχε με τον Τραμπ, όπως ισχυρίζεται η ίδια.

Η Ντάνιελς επίσης μήνυσε τον Κόεν για συκοφαντία και συνωμοσία.

Η επιθυμία του Αβενάτι για μία συνάντηση με τον Κόεν και τον Μπλέικλι προκειμένου να συζητηθεί ένας πιθανός συμβιβασμός δεν είχε δημοσιοποιηθεί προηγούμενα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επίτευξη ενός πιθανού συμβιβασμού θα ήταν μία θετική εξέλιξη για την υπόθεση της Ντάνιελς, που έχει φέρει αρκετές φορές σε δύσκολη θέση τον Λευκό Οίκο προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία του προέδρου Τραμπ.

Ωστόσο ο Κόεν, πέρα από τις μηνύσεις της Ντάνιελς, τελεί υπό ποινική έρευνα από την εισαγγελία στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Οι συζητήσεις για τη συνάντηση που αναφέρεται παραπάνω άρχισαν όταν ο Αβενάτι και ο Κόεν συναντήθηκαν τυχαία σε εστιατόριο του Μανχάταν στις 16 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Μπλέικλι. Το CNN είχε μεταδώσει ότι ο Κόεν είχε δείπνο με τον γιο του σε τοπικό εστιατόριο (Scalinatella) όταν ο Αβενάτι εισήλθε στο εστιατόριο, πλησίασε το τραπέζι του Κόεν και πρότεινε οι δύο άντρες να επιλύσουν τις διαφορές τους και να συνεργαστούν, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή. Ωστόσο, ο Αβενάτι χαρακτήρισε την πληροφορία αυτή «εντελώς κατασκευασμένη».

«Αφού έμαθα για τη συζήτηση του κ. Αβενάτι με τον κ. Κόεν την προηγούμενη εβδομάδα, τηλεφώνησα στον κ. Αβενάτι και του ζήτησα ν’ αφήσει μελλοντικές επικοινωνίες για την υπόθεση της Ντάνιελς στο γραφείο μου και όχι στον πελάτη μου. Ο κ. Αβενάτι συμφώνησε σε αυτό και μετά ζήτησε να έχουμε μία προσωπική συνάντηση στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συζητήσουμε τον διακανονισμό», δήλωσε ο Μπλέικλι στο CNN. «Οι συζητήσεις μας ήταν ευγενικές και επαγγελματικές και συμφωνήσαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να συζητήσουμε μία πιθανή επίλυση των διαφορών. Παρά το γεγονός ότι κάναμε βήματα για να κλείσουμε ένα ραντεβού, αυτό δεν συνέβη ποτέ», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος αλλά και ο Κόεν είναι ανοιχτοί σε έναν διακανονισμό με την Ντάνιελς, ο Μπλέικλι απάντησε: «Όπως και σε οποιαδήποτε υπόθεση, είμαι πάντα ανοικτός να συζητήσω έναν διακανονισμό. Όχι μόνο αυτές οι συζητήσεις αποτελούν μία καλή ιδέα αλλά απαιτούνται και από τους κανόνες του δικαστηρίου».

Ο Αβένατι από την πλευρά του, αντέδρασε χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση του Μπλέικλι «μη συνολικά έγκυρη». «Ο Μπρεντ Μπλέικλι δεν είναι τίμιος, δεν θα εισέλθω σε λεπτομέρειες για όλα τα ψέματα που έχουν ειπωθεί από τον Μάικλ Κόεν και τους δικηγόρους του», δήλωσε.

Σε ερώτηση για το αν ο Αβενάτι και η Ντάνιελς είναι ανοιχτοί σε έναν διακανονισμό με τον Κόεν, ο ίδιος απάντησε: «Δεν κάνουμε διακανονισμούς με ανθρώπους που συνεχίζουν να λένε ψέματα στον αμερικανικό λαό, και αυτό είναι ακριβώς που θέλει να κάνει ο Μάικλ Κόεν. Χρειάζεται να σταματήσει να παίζει παιχνίδια επιζητώντας την απονομή χάρης από τον πρόεδρο Τραμπ και να κάνει το σωστό».

Ο Μπλέικλι δήλωσε στο CNN ότι ο Αβενάτι ζήτησε τηλεφωνικά προσωπική συνάντηση με τον ίδιο και τον Κόεν. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί την εβδομάδα αυτή. Ο ίδιος είπε ότι κάλεσε τον Αβενάτι ν’ ακυρώσει τη συνάντηση την Κυριακή μετά την εμφάνιση (του Αβενάτι) στην εκπομπή του ABC News «This Week».

Ο Αβενάτι ανάρτησε προχθές στο Twitter αποσπάσματα από τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Μπλέικλι. Στα μηνύματα αυτά, οι δύο άντρες εμφανίζονται να συζητούν λεπτομέρειες σχετικά με τη συνάντηση. Ο Μπλέικλι επιβεβαίωσε τη γνησιότητα των μηνυμάτων αυτών. Ο Αβενάτι υποστήριξε ότι δεν έκανε κάτι παράτυπο συνομιλώντας με τον Κόεν στο εστιατόριο.