Η μεταγωγή του Πολ Μάναφορτ, πρώην προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, του, σε μία φυλακή στην Αλεξάνδρια της πολιτείας Βιρτζίνια, είναι πλέον γεγονός, σύμφωνα με το «Politico».

Η φυλακή βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Ουάσινγκτον, ενώ ο ίδιος αναμένει τη μια από τις δύο δίκες του αργότερα μέσα στον μήνα.

Ο περιφερειακός δικαστής Τ.Σ. Έλις που έχει αναλάβει την υπόθεση του Μάναφορτ διέταξε στις αρχές της εβδομάδας τη μεταγωγή του Μάναφορτ από τη φυλακή (the Northern Neck Regional Jail) η οποία βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών από την αμερικανική πρωτεύουσα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μάναφορτ αναχώρησε στις 24:32 χθες, μετά τα μεσάνυχτα, όπως αποδεικνύουν και τα ψηφιακά αρχεία της αναφερόμενης φυλακής. «Η όλη διαδικασία αποτελεί διαδικασία ρουτίνας», δήλωσε ο σερίφης Ντάνα Λόχορν σε ανακοίνωσή του.

«Επειδή ο Μάναφορτ είναι ένας σημαντικός κρατούμενος, θα τεθεί σε καθεστώς προστασίας, το οποίο και θα περιορίζει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασής του με άλλους κρατούμενους. Οι λεπτομέρειες της κράτησής του δεν θα γνωστοποιηθούν για λόγους ασφάλειας και προσωπικών δεδομένων. Θα συνεργαστούμε στενά με τα αρμόδια όργανα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνει όλα όσα είναι απαραίτητα στη διάρκεια της κράτησής του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σερίφης.

Η διαταγή για τη μεταγωγή του Μάναφορτ από τον δικαστή Έλις ακολούθησε την έγγραφη διατύπωση μιας σειράς παραπόνων από τους δικηγόρους του αναφορικά με τις συνθήκες της κράτησής του και με τα εμπόδια που υπήρχαν για την προετοιμασία της υπεράσπισής του.

Η δίκη του έχει προγραμματιστεί ν’ αρχίσει στις 25 Ιουλίου, ενώ η δεύτερη δίκη του θ’ αρχίσει στις 17 Σεπτεμβρίου στην Ουάσινγκτον.

Όπως έγινε γνωστό μέσω των δικηγόρων του, ο Μάναφορτ προτιμούσε να παραμείνει στην προηγούμενη φυλακή, καθώς οι ίδιοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την ασφάλειά του, αλλά και για την προσαρμογή του στη νέα φυλακή.

Ο δικαστής εξέφρασε την «έκπληξη και τη σύγχυσή του» στο αίτημα παραμονής στην ίδια φυλακή, με δεδομένα τα παράπονα που είχαν εκφράσει η συνήγοροι του Μάναφορτ για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν προκειμένου να τον συναντούν λόγω της απόστασης της φυλακής από τα γραφεία τους στην Ουάσινγκτον.

Ο Έλις εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι την ασφάλεια του Μάναφορτ θα εγγυάται το προσωπικό του νέου κέντρου κράτησης όπου έχει μεταφερθεί, καθώς το προσωπικό «είναι εξοικειωμένο με την κράτηση σημαντικών μαρτύρων, ανάμεσά τους Αμερικανοί και ξένοι τρομοκράτες αλλά και κατάσκοποι».