Τουλάχιστον 11 Σύροι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σήμερα από δύο χωριστές επιθέσεις, ανακοίνωσε μια οργάνωση της αντιπολίτευσης.

Πέντε Σύροι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν έκρηξη έπληξε το όχημά τους στην πόλη Μάαρετ αλ Νούμαν στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, ενώ άλλοι τουλάχιστον έξι σκοτώθηκαν από πυρά ανταρτών στην επαρχία Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος των ανταρτών είπε ότι ο στρατός κατέλαβε την πόλη Χαν Σεϊχούν στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ έπειτα από επιχείρηση που διεξήγαγε με την υποστήριξη ελικοπτέρων.

«Ο Ελεύθερος (Συριακός) Στρατός αποσύρθηκε από την πόλη χθες βράδυ αφού του τέλειωσαν τα πυρομαχικά. Ο στρατός (του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ την ελέγχει τώρα», είπε εκπρόσωπος των ανταρτών ο οποίος διέφυγε σε κοντινό χωριό.

«Καίνε τα σπίτια. Έκαψαν και το δικό μου σπίτι. Βλέπω τον καπνό να καλύπτει τον ουρανό από το σημείο που βρίσκομαι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, το 80% των κατοίκων της Χαν Σεϊχούν, στην οποία ζουν περίπου 70.000 άνθρωποι, την εγκατέλειψε από την Πέμπτη.

Η πόλη βρίσκεται στην οδό που συνδέει την Δαμασκό με το Χαλέπι. Υπήρξε ένα από τα πολλά μέτωπα στο οποίο ενεπλάκη σε μάχες ο στρατός, ο οποίος αποπειράται να συντρίψει την 16μηνη εξέγερση εναντίον του Άσαντ.

Οι αντάρτες είπαν ότι υπέστησαν βαριές απώλειες στις μάχες οι οποίες κλιμακώθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης.

Ακτιβιστές είπαν ότι πάνω από 200 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στη Χαν Σεϊχούν από την Τετάρτη.