Ρωσικά άρματα μάχης πλησιάζουν πέρασμα στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας

Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες


ΚΟΣΜΟΣ
13:20
06/07/2018
Ρωσικά άρματα μάχης πλησιάζουν πέρασμα στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας
1
loading

Tεθωρακισμένα και ένα άρμα μάχης υπό τη ρωσική σημαία κατευθύνονται σήμερα προς το μεθοριακό πέρασμα Νασίμπ στην επαρχία Ντεράα, μεταξύ Συρίας και Ιορδανίας, σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες.

Οι άνθρωποι αυτοί δήλωσαν ότι είδαν μια αυτοκινητοπομπή να κατευθύνεται προς το πέρασμα, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Σύρων ανταρτών και προς το οποίο προελαύνει ο συριακός στρατός από χθες Πέμπτη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη νοτιοδυτική Συρία εν τω μεταξύ ο κυβερνητικός στρατός σημειώνει νίκες κατά μήκος των συνόρων με την Ιορδανία, επεσήμανε ένας φιλοκυβερνητικός διοικητής σήμερα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ο συριακός στρατός έφτασε χθες στα σύνορα με την Ιορδανία στην επαρχία Ντεράα για πρώτη φορά από το 2015 στο πλαίσιο της ευρύτερης επιχείρησής του στη νοτιοδυτική Συρία.

Από τις 19 Ιουνίου, οπότε και ξεκίνησε η επιχείρηση, ο συριακός στρατός έχει καταλάβει μεγάλες περιοχές της ανταρτοκρατούμενης Ντεράα με τη βοήθεια της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Από την πλευρά της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) κάλεσε την Ιορδανία να ανοίξει τα σύνορά της στους χιλιάδες Σύρους που εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

Σύμφωνα με την UNHCR, περισσότεροι από 320.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί μέχρι στιγμής, εκ των οποίων 60.000 βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα σύνορα με την Ιορδανία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Τύχων

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι το περίεργο υπάρχει στην κίνηση αυτή του Ρωσσικού εκστρατευτικού σώματος που βοηθά την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας εναντίον των ''ανταρτών''.
    Βέβαια οι ''αντάρτες'' τώρα που χάνουν το παιχνίδι,θα ήθελαν ανοιχτά σύνορα ώστε να μπορέσουν να διαφύγουν και αυτοί μαζί με τους πρόσφυγες. Πρέπει να γίνει συστηματικώς έλεγχος στα σύνορα ώστε να εμποδιστεί ανακύκλωση της τρομοκρατίας, όπως έγινε και με πρόσφυγες/τρομοκράτες από Τουρκία .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει