Τουλάχιστον 90 άνθρωποι αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι έχουν πνιγεί μετά το ναυάγιο του πλοιαρίου τους κοντά στο Νησί των Χριστουγέννων, στον Ινδικό Ωκεανό, όπως έγινε γνωστό από τις αυστραλιανές αρχές.

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν ζωντανούς 110 παράνομους μετανάστες που επέβαιναν στο πλοιάριο και κατευθύνονταν στην Αυστραλία.

Οι αρχές της χώρας εκτιμούν ότι στο πλοιάριο, που είχε αποπλεύσει από τη Σρι Λάνκα, βρίσκονταν περίπου 200 άτομα.

Το σκάφος πήρε κλίση και αναποδογύρισε το απόγευμα της Πέμπτης ενώ βρισκόταν σε απόσταση 120 μιλίων βορείως του Νησιού των Χριστουγέννων, το οποίο ανήκει στην Αυστραλία και βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό. Απέχει 2.600 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αυστραλίας και 300 χιλιόμετρα από την Ινδονησία.

Το ναυάγιο σημειώθηκε εντός των χωρικών υδάτων της Ινδονησίας, οι αρχές της οποίας συντονίζουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν ένα αεροπλάνο εντόπισε το αναποδογυρισμένο σκαρί του πλοίου, πάνω στο οποίο είχαν καταφύγει 40 άτομα. Λίγο προτού πέσει το σκοτάδι ένα σκάφος του λιμενικού της Αυστραλίας έφτασε στην περιοχή και άρχισε να ανασύρει τους επιζώντες από τη θάλασσα. Άλλα οκτώ άτομα σώθηκαν χάρη σε ένα φορτηγό πλοίο που βρισκόταν στην περιοχή.

“Στο πλοίο επέβαιναν περίπου 200 άτομα, όμως δεν είχαν και ισάριθμα σωσίβια”, δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής της Δυτικής Αυστραλίας Καρλ Ο’ Σάλιβαν.

Πληροφορίες από την Ινδονησία ανέφεραν ότι στην περιοχή ενδέχεται να βρίσκεται και άλλο ένα πλοιάριο με μετανάστες από τη Σρι Λάνκα, το οποίο επίσης διατρέχει κίνδυνο καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ κακές.

Το τελευταίο 24ωρο κοντά στο Νησί των Χριστουγέννων έχουν εντοπιστεί τρία σκάφη που μετέφεραν συνολικά 238 άτομα.

(φωτογραφία αρχείου)