Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου αυξάνουν την πίεση επί της στρατιωτικής ηγεσίας προειδοποιώντας ότι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου μέχρις ότου ο υποψήφιός τους, ο Μοχάμεντ Μόρσι, αναγνωρισθεί νικητής των προεδρικών εκλογών.

Ηγετικό στέλεχος της μουσουλμανικής αδελφότητας προειδοποίησε επίσης ότι θα υπάρξει σύγκρουση ανάμεσα στον στρατό και τον λαό, εάν ανακηρυχθεί νικητής ο αντίπαλος του Μοχάμεντ Μόρσι, ο πρώην πρωθυπουργός του Χόσνι Μουμπάρακ Αχμαντ Σαφίκ.

Και οι δύο υποψήφιοι δηλώνουν ότι νίκησαν στην εκλογική αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε στην περασμένη Κυριακή.

Η εκλογική επιτροπή, η οποία επρόκειτο να ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, ανέβαλε την ανακοίνωση αυτή επ΄αόριστον για να εξετάσει τις ενστάσεις για ατασθαλίες στην εκλογική διαδικασία που κατατέθηκαν και από τα δύο στρατόπεδα.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι διαμαρτύρονται επίσης για τις αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων που ασκεί την εξουσία με τις οποίες ανέλαβε την νομοθετική εξουσία μετά τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης, όπου κυριαρχούσαν οι ισλαμιστές.

Αυτή η «διευθέτηση» θα υποχρεώσει τον νέο πρόεδρο της Αιγύπτου να χρειάζεται την έγκριση της στρατιωτικής ηγεσίας για την έγκριση των νόμων. Ο στρατός διατήρησε επίσης σημαντικά προνόμια στον τομέα της ασφάλειας και στον έλεγχο της διαδικασίας κατάρτισης του νέου συντάγματος.

«Επιμένουμε στο γεγονός ότι θα παραμείνουμε στην Πλατεία Ταχρίρ για να υλοποιήσουμε τους στόχους της επανάστασης» , δήλωσε ο Εσάμ ελ Ερίαν, στέλεχος του ισλαμικού Κόμματος της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, που προέρχεται από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Επειτα από πρόκληση της μουσουλμανικής αδελφότητας, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τρίτη στην Πλατεία Ταχρίρ, όπου εκατοντάδες έχουν έκτοτε παραμείνει σε σκηνές.