Πέθανε ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν σε ηλικία 61 ετών.

Σύμφωνα με το CNN ο θάνατος του ήταν αυτοκτονία και τον βρήκε ένας φίλος του νεκρό σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Συγγραφέας μυθιστορημάτων και βιβλίων μαγειρικής, ήταν γνωστός για τις τηλεοπτικές περιπέτειές του οργώνοντας όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, δοκιμάζοντας γεύσεις παραδοσιακές και μη.

O Άντονι Μπουρντέν γεννήθηκε το 1956 στη Νέα Υόρκη από τον Πιερ και την Γκλάντις Μπουρντέν και μεγάλωσε στην περιοχή Λεόνια του Νιου Τζέρσι.

O Μπουρντέν έχει γαλλική καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του, κάτι που φαίνεται και από το επίθετο. O παππούς του, μάλιστα, μετοίκησε στη Νέα Υόρκη από τη Γαλλία λίγο μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Μπουρντέν και η συνέντευξη με τον Ομπάμα

Το τραπέζι στο οποίο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απόλαυσε ένα παραδοσιακό πιάτο με βιετναμέζικα νουντλς και παγωμένη μπύρα σε ένα μικρό λαϊκό εστιατόριο του Ανόι μαζί με τον Μπουρντέν έχει μπει σε βιτρίνα και έχει γίνει πόλος έλξης τουριστών και περαστικών.

Το εστιατόριο Bun Cha Huong Lien ήδη είναι γνωστό ως «Bun Cha του Ομπάμα», παραπέμποντας στο πιάτο που ο Ομπάμα είχε παραγγείλει κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του το 2016. Ήταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ και πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην κομμουνιστική χώρα. Τότε είχε προκαλέσει την έκπληξη όλων όταν πήγε σε αυτή την κατά κάποιο τρόπο καντίνα, όπου το πιάτο με τα νουντλς και το χοιρινό στοιχίζει λιγότερα από τρία ευρώ.

Το ασυνήθιστο προεδρικό γεύμα είχε δώσει αφορμή για μια τηλεοπτική συνέντευξη στο CNN με τον διάσημο Αμερικανό σεφ ‘Αντονι Μπουρντέν, συνδαιτυμόνα του Ομπάμα σε εκείνο το γεύμα, την ώρα που κόσμος κατέκλυζε το μικρό εστιατόριο για να δει τον Ομπάμα.