Σύμφωνα με το Βρετανικό Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας, μια νοσηλέυτρια ξεφούσκωσε επίτηδες το λάστιχο ενός ασθενοφόρου για να μην ανταποκριθεί σε μία κλήση έκτακτης ανάγκης, επειδή σύντομα τελείωνε η βάρδιά της!

Η Victoria Parker, η οποία εργαζόταν για το «East of England Ambulance Service», κατηγορείται επίσης ότι απείλησε και εκφόβισε τους συνεργάτες της, όταν αυτοί συνειδητοποίησαν τη πράξη της. Μάλιστα, ανάγκασε έναν εκπαιδευόμενο νοσηλευτή να παραποιήσει τα στοιχεία για να καλύψει το σαμποτάζ.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα τον Μάιο του 2009, όταν η γυναίκα χρησιμοποίησε ένα στυλό για να ξεφουσκώσει το λάστιχο, την ίδια στιγμή που μια γυναίκα στο Έσσεξ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από πτώση.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Και πάλι ξεφούσκωσε το λάστιχο του ασθενοφόρου, για να μην ανταποκριθεί σε κλήση εκτάκτου ανάγκης. Προτού διεξαχθεί έρευνα, η γυναίκα παραιτήθηκε και πέντε συνάδελφοι της παραπονέθηκαν για την εκβιαστική και απειλητική συμπεριφορά της.