Αν χρειάζεται να μεταφερθούν 22 φορτηγίδες που η καθεμία ζυγίζει 3.000 τόνους, τι είναι αυτό που μπορεί να σηκώσει τέτοιο βάρος και να ταξιδέψει με ασφάλεια; Είναι το «Blue Marlin», ένα από τα πιο ξεχωριστά πλοία του κόσμου. Μπορεί να μεταφέρει φορτίο 75.000 τόνων και αντί για τα συνηθισμένα φορτία μεταφέρει άλλα πλοία και εξέδρες άντλησης πετρελαίου.

Το «Blue Marlin» χρησιμοποιήθηκε και όταν το Αμερικανικό Ναυτικό χρειάστηκε να μεταφέρει πίσω στις ΗΠΑ το «πληγωμένο» USS Cole.

Όταν το Ναυτικό της Αυστραλίας χρειάστηκε να μεταφέρει ένα αεροπλανοφόρο από την Ισπανία, και πάλι το «Blue Marlin» χρησιμοποιήθηκε.

Έχει μήκος 217 μέτρα και βάθος 42. Το κατάστρωμά του έχει το μέγεθος δύο γηπέδων ποδοσφαίρου και φτάνει σε ταχύτητα τους 13 κόμβους.

Τα φορτία που αντέχει το «Blue Marlin» δεν υπάρχει γερανός αρκετά ισχυρός για να τα ανυψώσει και για το λόγο αυτό το κατάστρωμά του μπορεί να βυθιστεί κάτω από την επιφάνεια του νερού έως και 13 μέτρα όταν γεμίσουν με νερό οι
δεξαμενές του.

Το «Blue Marlin» που καθελκύστηκε το 1999 είναι το μεγαλύτερο σκάφος του είδους του αλλά το μεγαλύτερο «αδελφάκι» του φτάνει σύντομα. Όταν ολοκληρωθεί, στο τέλος του χρόνου, το κορεατικό «Dockwise Vanguard» θα μπορεί να μεταφέρει 110.000 τόνους φορτίο.

Δείτε τις φωτογραφίες