Αυτά συμβαίνουν όταν κάποιος κάνει σχέση με την πρώην σύζυγο αστυνομικού του Κλίβελαντ στις ΗΠΑ. Δεκαεννέα αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του 42χρονου Stephen Whenary που εκείνη την ώρα έκανε ντους, τον τράβηξαν έξω, τον χτύπησαν στο κεφάλι, τον ψέκασαν με αέριο CS και τελικά τον συνέλαβαν επειδή είχαν λάβει μία καταγγελία πως τσακωνόταν με τη σύντροφό του που έτυχε να είναι πρώην γυναίκα αστυνομικού.

Αυτά έγιναν το 2005 και ο 42χρονος που βρέθηκε γυμνός, ματωμένος και χτυπημένος στη μέση του δρόμου επί χρόνια αγωνιζόταν να αποδείξει το δίκιο του. Μήνυσε την αστυνομία του Κλίβελαντ για επίθεση, λανθασμένη κράτηση και δίωξη.

Ο οικοδόμος στο επάγγελμα Whenary δεν ήταν σε θέση να επιστρέψει στη δουλειά για 13 εβδομάδες λόγω της έκτασης των τραυμάτων του των σωματικών αλλά και των ψυχολογικών.

Την εποχή της επίθεσης ο Whenary ζούσε με τη σύντροφό του Lynne που είχε παλαιότερα παντρευτεί αστυνομικό.

Αρχικά κατηγορήθηκε για επίθεση κατά αστυνομικού και αντίσταση κατά της αρχής. Ωστόσο στο δικαστήριο οι αποδείξεις που προσκόμισαν οι αστυνομικοί θεωρήθηκαν ανεπαρκείς.

Τελικά η αστυνομία δέχθηκε εξωδικαστικό συμβιβασμό. «Είμαι ευχαριστημένος που όλα τελείωσαν», δήλωσε ο ίδιος. «Δεν ήταν θέμα χρημάτων αλλά ήθελα να απολογηθούν για αυτά που μου έκαναν. Δυστυχώς ακόμα περιμένω να μου ζητήσουν συγγνώμη».

«Για έξι χρόνια παλεύω να επιστρέψω στη δουλειά λόγω των σωματικών τραυμάτων που μου προκάλεσαν. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι και να ζήσω τη ζωή μου όσο καλύτερα μπορώ. Κουβαλάω όσα έγιναν κάθε μέρα αλλά ελπίζω η ζωή μου να μπει και πάλι σε τροχιά», λέει.

Την αστυνομία είχε καλέσει το Αύγουστο του 2005 ένας γείτονας του ζευγαριού, ο οποίος κατήγγειλε πως τους άκουσε να τσακώνονται.

Ο Stephen και η Lynne παντρεύτηκαν πριν από πέντε χρόνια.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να τους αφήσω να με νικήσουν. Η επίθεση πίεσε πολύ τη σχέση μας αλλά το ξεπεράσαμε και είμαστε παντρεμένοι και χαρούμενοι», λέει.