Τα πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας Aurus ρωσικής παραγωγής, που είχαν γνωστά ως αυτοκίνητα της σειράς «Κορτεζ» και στα οποία ανήκει και η λιμουζίνα που χρησιμοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν με τη οποία εμφανίσθηκε δημόσια κατά την τελετή της ορκωμοσίας του, θα διατίθενται στο προσεχές μέλλον και στην ρωσική αγορά.

Το πρώτο χρόνο θα διατεθούν στο εμπόριο περίπου 70 αυτοκίνητα Aurus, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Σολλαρς» Βαντίμ Σβετσόφ, παρουσιάζοντας το μοντέλο Aurus.

Οι εμπορικές πωλήσεις των πολυτελών αυτών αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2019 δήλωσε ο Σβετσόφ, εκτιμώντας ότι «η συζήτηση θα είναι μεγάλη» αλλά όπως είπε «δεν θα βιαστούμε». «Προγραμματίζουμε να πουλήσουμε εφέτος 50-70 αυτοκίνητα, αλλά για μας αυτό που είναι σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την ιδιαιτερότητα τους, την προσωπικότητα τους και την αίσθηση ότι ανήκουν σε μια κλειστή λέσχη».

Όμως ο όμιλος «Σόλλαρς» που συμμετέχει στην παραγωγή των πολυτελών αυτών αυτοκινήτων δεν προτίθεται να περιορισθεί στην παραγωγή μερικών δεκάδων πολυτελών αυτοκινήτων, που θα απευθύνονται σε λίγους πελάτες.

Όπως δήλωσε ο ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ, το πιο μαζικό προϊόν μάρκας Aurus θα πρέπει να γίνει το τζίπ Aurus το μοντέλο του οποίου θα πρέπει να εμφανισθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ οι δοκιμές όπως και η πιστοποίηση του μοντέλου θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2019, όποτε θα αρχίσει και η μαζική παραγωγή τους.