Αγνοείται η τύχη τριών εργατών στη Βουλγαρία, οι οποίοι ήταν σε βάρδια στην αποθήκη αμυντικού υλικού στην περιοχή της πόλης Γιάμπολ, στην ανατολική Βουλγαρία, όταν έγιναν διαδοχικές εκρήξεις.

Από τις εκρήξεις στην αποθήκη, που ανήκει στις εγκαταστάσεις της ιδιωτικής εταιρείας Bereta Trading, ταρακουνήθηκαν ακόμη και τα διπλανά χωριά Λόζενετς και Γόρνο Αλαξάνδροβο και ο παρακείμενος οδικός κόμβος «Πετολάτσκατα», στον οποίο η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Δύο εργάτες τραυματίστηκαν βαριά και νοσηλεύονται σε τοπικές ιατρικές μονάδες στις πόλεις Σλίβεν και Γιάμπολ, ενώ άλλα 18 άτομα φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Το ατύχημα κατατρόμαξε τους κατοίκους της κοντινής πόλης Στράλτζα, αλλά και τα χωριά της περιοχής, αρκετοί κάτοικοι των οποίων εγκατέλειψαν πανικόβλητοι τα σπίτια τους και αναζήτησαν ασφαλές καταφύγιο σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια, ενώ άμεση ήταν και η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών.

Η τελευταία έκρηξη σημειώθηκε στις έξι παρά είκοσι σήμερα το πρωί στη διαλυμένη, εξαιτίας των διαδοχικών εκρήξεων, μονάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο Νικόλα Γκρούεφ, διοικητής της αρμόδιας τοπικής υπηρεσίας.

Σε 24 ώρες μετά την τελευταία έκρηξη θα αρχίσουν οι επιτόπιες έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος μόλυνσης της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος της γύρω περιοχής από τις εκρήξεις.