Φρίκη στον αέρα έζησαν οι 119 επιβάτες ενός αεροσκάφους κινεζικών αερογραμμών κατά τη διάρκεια πτήσης από το Τσονγκτσίνγκ με προορισμό τη Λάσα.

Το κινεζικό αεροσκάφος πραγματοποίησε προσγείωση έκτακτης ανάγκης, όταν ένα παράθυρο στο πιλοτήριο έσπασε, ενώ το αεροπλάνο πετούσε στη νοτιοδυτική Κίνα στα 32.000 πόδια.

Οι επιβάτες είδαν τις μάσκες οξυγόνου να πέφτουν και το αεροσκάφος να χάνει ύψος. Αυτός όμως που πραγματικά έζησε σκηνές τρόμου ήταν ο συγκυβερνήτης. Χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση το δεξιό μπροστινό τζάμι στο πιλοτήριο του αεροπλάνου αποκολλήθηκε. Λόγω της αποσυμπίεσης ο αέρας άρχισε κυριολεκτικά να τον «ρουφάει» εκτός αεροσκάφους και έτσι βρέθηκε σφηνωμένος στο παράθυρο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο κυβερνήτης Liu Chuanjian ανέφερε σε συνέντευξή του στο Chengdu Business Daily ότι ο συγκυβερνήτης του «κόλλησε μερικώς στο σπασμένο παράθυρο και το ήμισυ του σώματός του κουνιόταν στον αέρα. Η θερμοκρασία στο πιλοτήριο μειώθηκε στους -40 βαθμούς Κελσίου και οι περισσότεροι έλεγχοι ήταν ελαττωματικοί».

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα και όλοι σώθηκαν χάρη στην ψυχραιμία του κυβερνήτη που κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους και να το προσγειώσει με ασφάλεια.

Εκτός του πιλότου και ενός ακόμη μέλους του πληρώματος που τραυματίστηκε ελαφρά κανείς από τους επιβάτες δεν έπαθε το παραμικρό αλλά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.