Ιράν: Απέσυραν τις καταθέσεις τους στις ευρωπαϊκές τράπεζες

Πριν τις κυρώσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα


ΚΟΣΜΟΣ
20:31
27/08/2010
Ιράν: Απέσυραν τις καταθέσεις τους στις ευρωπαϊκές τράπεζες
loading

Το Ιράν πρόλαβε να αποσύρει όλες τις ιρανικές καταθέσεις από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, μέσω της κεντρικής τράπεζας στην Τεχεράνη, απαντώντας έτσι στις διεθνείς πιέσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της τράπεζας του Ιράν Μαχμούντ Μπαχμανί, χωρίς να αποκαλύψει ούτε το πότε έγιναν οι αναλήψεις, ούτε τα ακριβή ποσά ή τον προορισμό τους.

«Από την ώρα που έχουμε αποσύρει όλες τις καταθέσεις μας από την Ευρώπη, μέσω της Κεντρικής Τράπεζας στην Τεχεράνη, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις αυτές», τόνισε ο Μαχμούντ Μπαχμανί, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna.

Στις 9 Ιουνίου, το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ επέβαλε στην Τεχεράνη έναν ακόμα «γύρο» διεθνών κυρώσεων, τις τέταρτες κατά σειρά μετά από το 2006, που περιελάμβαναν και τη δέσμευση ιρανικών τραπεζικών κυρώσεων στην αλλοδαπή, «σε μία προσπάθεια παρεμπόδισης κίνησης ιρανικών κεφαλαίων σχετικών με το πυρηνικό πρόγραμμα στο Ιράν».

Αυτή η εντολή υλοποιήθηκε με πολύ αυστηρότερο τρόπο και από τις ΗΠΑ και από την ΕΕ.
Στις αρχές Αυγούστου, ανακοινώθηκε επίσημα στο Ιράν πως «οι εισαγωγές από ΗΠΑ και ΕΕ μειώνονται(...) προς όφελος της ιρανικής βιομηχανίας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει