Μόνο το 13% των Γερμανών θα ψήφιζε την Αντρέα Νάλες για Καγκελάριο

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ενισχυμένη τη Μέρκελ


ΚΟΣΜΟΣ
23:32
23/04/2018
Μόνο το 13% των Γερμανών θα ψήφιζε την Αντρέα Νάλες για Καγκελάριο
1
loading

Μετά το χαμηλό ποσοστό (66,3%) που πέτυχε κατά την ψηφοφορία της ανάδειξής της στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), η Αντρέα Νάλες φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες εκτός κόμματος. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση «Trendbarometer» του Ινστιτούτου Forsa, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων RTL και n-tv πριν από το Συνέδριο του SPD, τη νέα Πρόεδρο θα ψήφιζε για Καγκελάριο μόλις το 13% των Γερμανών, ποσοστό κατά δύο μονάδες χαμηλότερο από αυτό της προηγούμενης δημοσκόπησης, την περασμένη εβδομάδα. Αντιθέτως, την 'Αγγελα Μέρκελ θα επέλεγε το 50% των ψηφοφόρων.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε άλλα ερωτήματα, μόλις το 39% των Γερμανών θεωρεί την κυρία Νάλες κατάλληλη για την ηγεσία του SPD, ενώ μόνο το 38% πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει το μεγάλο ζητούμενο για το κόμμα, την ανανέωσή του.

Σε ό,τι αφορά την κατάταξη των πολιτικών με κριτήριο την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό τους, η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών βρίσκεται στην 15η θέση, εξασφαλίζοντας 40%. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Καγκελάριος Μέρκελ, με 56% και ακολουθούν με 54% ο Πρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, η Γενική Γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ και ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς, ενώ μεταξύ των «χαμένων» βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος χάνει 12 μονάδες και περιορίζεται στο 34%.

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει στο 34%, ενώ το SPD χάνει μία ακόμη μονάδα και πέφτει στο 18%. Οι Πράσινοι ακολουθούν με 13%, ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) εξασφαλίζει 12%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) 10% και η Αριστερά 9%.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Νικολακακης

    Εδώ και κάποια χρόνια οι Γερμανοί πήραν την οριστική τους απόφαση Από δω και μπρος να τους κυβερνουν συνεχώς γυναίκες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει