Ο Νιουτ Γκίνγκριτς, ένας από τους τρεις Ρεπουμπλικάνους που είναι υποψήφιοι για το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, θα ανακοινώσει την ερχόμενη Τρίτη ότι αποσύρεται από την κούρσα, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης αυτής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, 68 ετών, «είναι πολύ πιθανό» να δηλώσει την υποστήριξή του στον Μιτ Ρόμνεϊ, που θεωρείται φαβορί για να αντιμετωπίσει τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια πηγή την οποία επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Το δίκτυο NBC από την πλευρά του αναφέρει στον ιστότοπό του ότι ο Γκίνγκριτς θα αναστείλει την Τρίτη την προεκλογική του εκστρατεία και ενδέχεται να υποστηρίξει τον Ρόμνεϊ.

Ένας άλλος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο υπερσυντηρητικός Ρικ Σαντόρουμ, είχε ανακοινώσει στις αρχές Απριλίου ότι αποσύρεται από την κούρσα.

Αν αποσυρθεί και ο Γκίνγκριτς θα μείνουν μόνο δύο υποψήφιοι για το χρίσμα, ο Μιτ Ρόμνεϊ και ο γερουσιαστής του Τέξας Ρον Πολ.