Με επιστολή της που θα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του φιλοσόφου Μπερτράν Ανρί -Λεβί «Ο κανόνας του παιχνιδιού» (La Règle du Jeu) η Κάρλα Μπρούνι τονίζει πως ο σύζυγός της Νικολά Σαρκοζί, θα υποστηρίξει «ακάματα» την υπόθεση της Ιρανής Σακίνεχ Μοχαμάντι-Αστιάνι, η οποία έχει καταδικασθεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού.

«Στα βάθη του κελιού σας να γνωρίζετε πως ο σύζυγός μου θα υποστηρίξει ακάματα την υπόθεσή σας και πως η Γαλλία ουδέποτε θα σας εγκαταλείψει», τονίζει η ίδια στο μήνυμα, που πρόκειται να δημοσιευθεί αύριο πλάι σε αυτά του πρώην προέδρου Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εσταίν και της σοσιαλίστριας Σεγκολέν Ρουαγιάλ από κοινού στην ιστοσελίδα La regle du jeu, στην εφημερίδα Λιμπερασιόν, στο περιοδικό Elle και στην αμερικανική ιστοσελίδα Fuffington Post.

«Πώς να σιωπήσουμε αφότου πληροφορηθήκαμε την καταδίκη που αποφασίσθηκε εναντίον σας;», γράφει η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί. «Να χύσουν το αίμα σας, να στερήσουν τα παιδιά σας από μΙα μητέρα, αλλά γιατί; Διότι ζήσατε, διότι αγαπήσατε, διότι είσθε μία γυναίκα, μία Ιρανή; Όλα μέσα μου αρνούνται να το αποδεχθούν», προσθέτει.

Ο Ζισκάρ ντ’ Εσταίν από την πλευρά του καταδικάζει την πρακτική του λιθοβολισμού, χαρακτηρίζοντάς την ως «πρακτική προσβλητική για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου», ενώ η Σεγκολέν Ρουαγιάλ καλεί την καταδικασμένη Ιρανή να επιδείξει «ελπίδα και εγκαρτέρηση», υπογραμμίζοντας πως «όλο και περισσότερες φωνές υψώνονται από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου».

Πλήθος προσωπικότητες έχουν υπογράψει την επιστολή υποστήριξης της Σακίνεχ, στην οποία προστίθενται καινούριες υπογραφές με ρυθμό 1.800 με 2.000 την ημέρα.