Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δέκα μέρες κήρυξε η Σρι Λάνκα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της βίας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης σήμερα, μία ημέρα μετά τη σύγκρουση βουδιστών και μουσουλμάνων στην περιοχή Κάντι.

Η ένταση κλιμακώθηκε στη Σρι Λάνκα τον τελευταίο χρόνο, με κάποιους σκληροπυρηνικούς βουδιστές να κατηγορούν μουσουλμάνους πως εξαναγκάζουν πολίτες σε προσηλυτισμό στο Ισλάμ και βανδαλίζουν αρχαιολογικά βουδιστικά μνημεία.

Μερικοί βουδιστές εθνικιστές, όπως μεταδίδει το Reuters, διαδήλωσαν κατά της παρουσίας στη χώρα μουσουλμάνων Ροχίνγκια αιτούντων άσυλο, που προέρχονται από την κυρίως βουδιστική Μιανμάρ.

«Σε ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αποφασίστηκε 10ήμερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αποτραπεί η εξάπλωση των ταραχών σε άλλα μέρη της χώρας» δήλωσε στο πρακτορείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αποφασίστηκε επίσης να αναληφθεί δράση κατά των ανθρώπων που υποκινούν τη βία μέσω Facebook» πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα έστειλε στρατό και ειδικές δυνάμεις στην περιοχή Κάντι όταν άγνωστος πυρπόλησε κατάστημα μουσουλμανικής ιδιοκτησίας και χθες επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας για να αποτρέψει τις συγκρούσεις μεταξύ βουδιστών και μουσουλμάνων.

(φωτογραφία αρχείου)