Η αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας στην τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ συμπεριλαμβάνει διπλωμάτες που ειδικεύονται σε πυρηνικά ζητήματα και στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Σεούλ «θα παρακολουθήσει το μήνυμα που θα μεταδώσει (η αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας)» κατά την τριήμερη επίσκεψή της στη χώρα, μετέδωσε το Πρακτορείο Ειδήσεων Γιόνχαπ, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

Η αντιπροσωπεία αναμένεται να φτάσει την Κυριακή και να παραστεί στην τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών την ίδια ημέρα.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών της χερσονήσου έχουν ενταθεί ακόμα περισσότερο τον τελευταίο χρόνο, κυρίως λόγω του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας. Ωστόσο, λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των Αγώνων οι σχέσεις εξομαλύνθηκαν σε κάποιο βαθμό. Η Βόρεια Κορέα έστειλε αθλητές στους Αγώνες, οι οποίοι περπάτησαν μαζί με τους αθλητές της Νότιας Κορέας κατά την τελετή έναρξης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.