Σε προκλητική γκρίζα διαφήμιση επιδίδονται καθώς φαίνεται πολλοί Βρετανοί αθλητές των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων, προκαλώντας την αντίδραση της αρμόδιας Υπηρεσίας Εμπορίου.

Χρησιμοποιώντας το Twitter πολλοί αθλητές γράφουν και ανεβάζουν φωτογραφίες για διάφορα προϊόντα των χορηγών τους- με τους οποίους έχουν υπογράψει συμφωνίες μεγάλης αξίας- χωρίς όμως να δηλώνουν τη σχέση τους αυτή με τις εκάστοτε εταιρείες.

Αυτοκίνητα, κρέμες προσώπου, βερνίκια νυχιών… Όλα παίζουν στα tweets των αθλητών.

Ωστόσο είναι πιθανό να βρουν τον μπελά τους από τη δραστηριότητά τους αυτή καθώς η Υπηρεσία Εμπορίου προειδοποιεί κατά της διαφήμισης που εξαπατά το κοινό στο Twitter τονίζοντας στους celebrities πως οφείλουν να ξεκαθαρίζουν εάν πληρώνονται, με μετρητά ή με δώρα, από κάποια εταιρεία.

Ο δύτης Tom Daley και η κολυμβήτρια Rebecca Adlington είναι μεταξύ εκείνων που χρησιμοποίησαν τα προφίλ τους στο Twitter για να διαφημίσουν μάρκες όπως η BMW, η Adidas και η Cadbury στους χιλιάδες «followers».
Αφού έλαβε προϊόντα ομορφιάς από την εταιρεία Elizabeth Arden, η 23χρονη Adlington έγραψε: «έλαβα απίθανα προϊόντα της Elizabeth Arden σήμερα. Είναι απαραίτητα καθώς το χλώριο σκοτώνει την επιδερμίδα μου στο λεπτό!».
Και όταν η BMW της χορήγησε νέο αυτοκίνητο τουίταρε: «Τελευταία φορά που οδηγώ την καταπληκτική BMW σειρά 6 σήμερα! Λυπάμαι αλλά είμαι ενθουσιασμένη για την X5 για το χειμώνα».

Ο Daley, που έχει υπογράψει συμφωνία με τη Mini, ανέβασε φωτογραφία του αυτοκινήτου του κι έγραψε: «Πάρκαρα στο μικρότερο χώρο!»

Τη συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία «προμόταραν» μέσω Twitter και αρκετοί άλλοι αθλητές.

Αλλά δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα για τα οποία γίνεται λόγος. Η αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης Jenna Randall τουιτάρει καθημερινά για τους πέντε βασικούς σπόνσορές της: «Ειδική παραλαβή! Ευχαριστώ τόσο πολύ την Kelloggs, νόστιμο πρωινό για τους επόμενους μήνες!» και «Χρησιμοποιώ το νέο μου Braun silk-epil 7 Epilator… Τα πόδια μου είναι φανταστικά!»

Ο Dai Greene που αγωνίζεται στο δρόμο μετ’ εμποδίων δηλώνει ενθουσιασμένος για τα καταπληκτικά ακουστικά που του δώρισε η Red Bull ενώ ο δισκοβόλος Lawrence Okoye «λατρεύει» το νέο του Land Rover.

Η αθλήτρια της ποδηλασίας Jessica Varnish τουίταρε τη φωτογραφία αυτή κι έγραψε «Μόλις γύρισα από την προπόνηση και βρήκα ένα φανταστικό δώρο από τη JessicaNails, σας ευχαριστώ πολύ!»

Για πολλούς από τους αθλητές, η δόξα θα είναι σύντομη και θέλουν να την εξαργυρώσουν κατά το δυνατόν περισσότερο…