Δέκα αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Αφγανιστάν, μία από τις οποίες ήταν επίθεση αυτοκτονίας στα βόρεια της χώρας, όπου είναι συχνές τέτοιου είδους επιθέσεις, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας έβαλε στο στόχαστρό του μια ομάδα αστυνομικών στο Κίσιμ, περιοχή της βόρειας επαρχίας Μπανταχσάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αστυνομικοί, ανάμεσά τους ο διοικητής της αστυνομίας της περιοχής, δήλωσε ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών Άμπντουλ Μάρουφ Ράσεχ. Δεκαοκτώ πολίτες τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Στο δυτικό Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν εναντίον ενός απομονωμένου φυλακίου στην επαρχία Φάραχ, στα σύνορα με το Ιράν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν εκεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των τοπικών αρχών Νακιμπουλάχ Φάραχι.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι, σε επικοινωνία του με το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, ενώ πρόσθεσε ότι σκοτώθηκαν 12 αστυνομικοί.