Ιθύνοντες της ΕΕ καταδικάζουν την στάση της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ

«Να σταματήσει τις επικίνδυνες προκλήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου»


ΚΟΣΜΟΣ
23:34
13/02/2018
Ιθύνοντες της ΕΕ καταδικάζουν την στάση της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ
loading

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, καθώς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ ντολ προχώρησαν σε αντίστοιχες δηλώσεις με εκείνες του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, που έκανε μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Με την δήλωση αυτή ο Τουσκ κάλεσε την Τουρκία να αποφύγει απειλές και ενέργειες έναντι κρατών-μελών.

Η Τουρκία πρέπει να «αποφύγει απειλές και ενέργειες κατά των κρατών-μελών της ΕΕ και να δεσμευτεί σε σχέσεις καλής γειτονίας, στην ειρηνική επίλυση διαφορών και στον σεβασμό της εδαφικής κυριαρχίας», δήλωσε χθες ο κ. Τουσκ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Αναστασιάδη είχε και ο κ. Ταγιάνι, ο οποίος κάλεσε, επίσης μέσω Twitter, σήμερα την Τουρκία «να σταματήσει τις επικίνδυνες προκλήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου» και ζήτησε από την Άγκυρα «να δεσμευθεί σε σχέσεις καλής γειτονίας ξεκινώντας από την άμεση αποκλιμάκωση στην περιοχή».

Τέλος, ο κ. Ντολ έγραψε στο Τwitter ότι «οι προκλήσεις και οι απειλές της Τουρκίας έναντι της Κύπρου ή οποιουδήποτε άλλου κράτους είναι απαράδεκτες». Επίσης, δήλωσε ότι «η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των χωρών, να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, να επιδιώξει ειρηνικούς διακανονισμούς και να διατηρεί σχέσεις καλής γειτονίας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει