Οι άπειροι οδηγοί της Βρετανίας μπορεί σε λίγο να μην μπορούν να οδηγούν το αμάξι τους όποτε θέλουν, καθώς η κυβέρνηση συζητά σοβαρά το ενδεχόμενο να τους εξαφανίσει από τους δρόμους μόλις πέσει το σκοτάδι.

Το μέτρο έχει να κάνει με τους πολλούς τροχαίους θανάτους που λαμβάνουν χώρα στους δρόμους της χώρας και τα στατιστικά υποδεικνύουν πως οι νέοι οδηγοί αντιπροσωπεύουν ένα καλό κομμάτι των δυστυχημάτων.

Σύμφωνα με τους «Times», οι οδηγοί ηλικίας 17-24 ετών αποτελούν το 1/7 των οδηγών της Αγγλίας, ευθύνονται όμως για περισσότερο από το 1/4 των τροχαίων που καταλήγουν σε σοβαρούς τραυματισμούς ή θάνατο.

elykn2

Το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα στην Κάτω Βουλή (Βουλή των Κοινοτήτων) του Ηνωμένου Βασιλείου και πολλοί ήταν αυτοί που δεν είδαν με καλό μάτι το ομολογουμένως μεγάλο ποσοστό των τροχαίων που προκαλούν οι άπειροι οδηγοί.

Η Τερέζα Μέι υποσχέθηκε πως «υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν βιώσει απώλειες και τραγωδίες εξαιτίας ενός νέου οδηγού και θα το δούμε αυτό».

Αν περάσει το σχετικό νομοσχέδιο, τότε ο αρχάριος οδηγός θα πρέπει να περιμένει δύο χρόνια πριν εμφανιστεί στον δρόμο το βράδυ και θα αναγκαστεί να περάσει και από δεύτερο τεστ καταλληλότητας. Όπως ακριβώς συμβαίνει δηλαδή στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, όπου απαγορεύεται επίσης να κουβαλούν μαζί τους και επιβάτες πριν κλείσουν τα 25 τους…