Ηθοποιοί και σεναριογράφοι αποκαλύπτουν ανώνυμα τις απολαβές τους

Έρχονται τα Google Docs να αλλάξουν το Χόλιγουντ εκ των έσω


ΚΟΣΜΟΣ
20:21
05/02/2018
Ηθοποιοί και σεναριογράφοι αποκαλύπτουν ανώνυμα τις απολαβές τους
loading

Μπορούν λες τα Google Docs να ξύσουν τη λαμπερή επιφάνεια του Χόλιγουντ και να αποκαλύψουν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση;

Σε κάτι που δεν είναι παρά ένα έγγραφο κειμένου σαν το Word που ανοίγει όμως στο πρόγραμμα περιήγησης, τα Google Docs μπορείς να τα επεξεργαστείς ανώνυμα και να τα μοιραστείς, προσθέτοντας κάθε φορά κάτι δικό σου.

Και πλέον αυτό συμβαίνει στην κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία των ΗΠΑ, η οποία προσπαθεί απέλπιδα να γεφυρώσει την ψαλίδα στις απολαβές αντρών και γυναικών. Και τώρα άντρες και γυναίκες ηθοποιοί και σεναριογράφοι μοιράζονται online και εντελώς ανώνυμα όσα βγάζουν, ανοίγοντας το στόμα τους εκεί που κανονικά δεν θα μπορούσαν.

aostn1

Αφού σημειώσουν την εθνικότητα, το φύλο και την εμπειρία τους, εξομολογούνται τις αμοιβές τους, κάτι που δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα αν δεν είσαι λευκός άντρας και δουλεύεις στο Χόλιγουντ.

Έγγραφα σαν αυτά αποκαλύπτουν ίσως τις ανησυχίες της νέας γενιάς, που θέλει διαφάνεια και μάχεται για ίσα δικαιώματα σε μια βιομηχανία που συνεχίζει να εθελοτυφλεί. Η Melissa Silverstein, που διατηρεί ένα σχετικό blog (Women and Hollywood), μίλησε πρόσφατα στο «Variety» γι’ αυτά τα online έγγραφα που έχουν ξεβολέψει αρκετούς: «Προσπαθούν να αφαιρέσουν το μυστήριο των μισθών και να δώσουν πραγματική δύναμη στους ανθρώπους να κατανοήσουν πώς παίρνονται οι αποφάσεις για τις απολαβές. Προσπαθούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίζουν τι πρέπει να περιμένουν όταν κάνουν μια συμφωνία … Δεν θα σιωπήσουμε άλλο».

aostn5

Αν θα αλλάξει κάτι, κανείς δεν μπορεί ακόμα να πει, είναι πάντως μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει