Φαντάσου να κερδίζεις ένα τεράστιο ποσό στο λαχείο. Αρχίζεις να σχεδιάζεις τι να τα κάνεις, πώς θα αλλάξεις τη ζωή σου, πώς θα κάνεις πραγματικότητα όνειρα που δεν μπορούσες να υλοποιήσεις, πώς θα βοηθήσεις ανθρώπους που αγαπάς. Και τελικά, λίγες εβδομάδες μετά, να πεθαίνεις, πριν προλάβεις να κάνεις το παραμικρό.

Αυτό ακριβώς συνέβη στον Donald Savastano από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες κέρδισε ένα εκατομμύριο δολάρια στο λαχείο New York Lottery’s Merry Millionaire.

«Είδα το λαχείο και είπα, γιατί όχι;» είχε τότε δηλώσει. «Τώρα θα αλλάξει η ζωή μας, να πω την αλήθεια».

Ο 51χρονος, σύμφωνα με το δίκτυο WBAL, είχε πλάνα για την αξιοποίηση των χρημάτων. «Είμαι αυτοαπασχολούμενος ξυλουργός, δεν είχα κανένα σχέδιο συνταξιοδότησης» εξηγούσε. «Τα λεφτά θα με βοηθήσουν με αυτό το θέμα. Δεν έχω άλλα φοβερά πλάνα, θα αγοράσω ένα νέο φορτηγό, θα ξεπληρώσω κάποια χρέη και θα επενδύσω για το μέλλον».

Στα σχέδιά του ήταν και να επισκεφθεί έναν γιατρό, σύμφωνα με τον άνθρωπο που του πούλησε το λαχείο. «Ήταν αυτοαπασχολούμενος και δεν είχε ασφάλιση, δεν αισθανόταν καλά εδώ και καιρό και όταν πήρε τα λεφτά πήγε στον γιατρό. Ένας φίλος του ήρθε και με βρήκε, μου είπε πως ήταν πολύ άρρωστος, είχε καρκίνο στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες και ήταν στο νοσοκομείο. Δεν πίστευαν πως θα τα κατάφερνε».

Ο 51χρονος πέθανε την περασμένη Παρασκευή αφήνοντας πίσω τη σύντροφό του, τη μητέρα του και τους τέσσερις αδελφούς του.