«Φέρω μέσα στην καρδιά μου τις δίκαιες προσδοκίες όλων των Κουβανών», τόνισε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο ντε Κούβα, πρώτο σταθμό του στη διήμερη επίσκεψή του στη νήσο.

«Φέρω μέσα στην καρδιά μου τις δίκαιες προσδοκίες και τις νόμιμες επιθυμίες όλων των Κουβανών, όπου και να βρίσκονται αυτή, τις οδύνες και της χαρές τους, τις ανησυχίες και τις ευγενέστερες ευχές τους, και με τρόπο ιδιαίτερο αυτές των νέων και των πρεσβυτέρων, των εφήβων και των παιδιών, των ασθενούντων και των εργαζομένων, των εγκαθείρκτων και των οικογενειών τους, καθώς και αυτές των πτωχών», τόνισε ο Πάπας ενώπιον του Κουβανού προέδρου Ραούλ Κάστρο, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο ντε Κούβα, 900 χλμ νοτιοανατολικά της Αβάνας.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ έφθασε απόψε στην Κούβα, πραγματοποιώντας 48ωρη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα καταβάλλει προσπάθειες για να ενισχύσει τη θέση και τον ρόλο της Καθολικής Εκκλησίας ως προνομιακού συνομιλητή του κομμουνιστικού καθεστώτος της νησιωτικής χώρας, μεταδίδουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Το αεροσκάφος του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, προερχόμενο από το Μεξικό, προσγειώθηκε στις 22.30, ώρα Ελλάδος στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο ντε Κούβα, 900 χλμ νοτιοανατολικά της Αβάνας. Στο αεροδρόμιο τον Πάπα υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο και πολλοί ιεράρχες της Κουβανικής Εκκλησίας.