Η αυστηρή δίαιτα δεν είναι επιλογή για τον 9χρονο Τζόσουα από τη Νέα Υόρκη. Είναι ο μόνος τρόπος για να μείνει στη ζωή, καθώς πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που του προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις στο φαγητό και ακόμα και τη μυρωδιά του!

Ο μικρός πάσχει από ηωσινοφιλική οισοφαγίτιδα και το φαγητό του προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις, από το να κάνει εμετό μέχρι να πάθει αναφυλακτικό σοκ και να κινδυνεύσει η ζωή του.

Ο Τζόσουα μπορεί να έχει προβλήματα και μόνο με τη μυρωδιά του φαγητού κι έτσι οι γονείς του μαγειρεύουν σε εξωτερικό χώρο.

«Το πιο δύσκολο για μένα είναι πως δεν μπορεί να φάει ό,τι κι εμείς», λέει ο μπαμπάς του.
Η μόνη τροφή που μπορεί να φάει ο 9χρονος είναι η βρεφική. Εκτός από αυτή λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά με γαστρικό σωλήνα…

Λόγω του προβλήματος αυτού ο Τζόσουα κάνει μαθήματα στο σπίτι με τη μαμά του, αφού δεν μπορεί να πάει στο σχολείο. «Αλλά κάθε πρωί στις 6:45 ξυπνάει γιατί ακούει το σχολικό που περνά», λέει η μαμά του. «Μερικές φορές τον πιάνουν τα κλάματα όταν κοιτά έξω από το παράθυρο γιατί δεν μπορεί κι εκείνος να ανέβει στο σχολικό».

«Το μέλλον του δεν προβλέπει κάποια θεραπεία. Κάθε μέρα που είναι ζωντανός είναι ένα θαύμα αλλά δεν περνά λεπτό που να μη φοβάμαι», προσθέτει

Δείτε το βίντεο…