Σε 22 χρόνια φυλακής καταδικάστηκε μια γυναίκα στη Γαλλία, η οποία κρίθηκε ένοχη για τον φόνο δύο ηλικιωμένων ανδρών και τη δηλητηρίαση ακόμα δύο.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Patricia Dagorn ήταν διαταραγμένη ναρκισσιστική προσωπικότητα που επιχειρούσε να πλουτίσει σαγηνεύοντας άνδρες που συναντούσε κυρίως μέσω υπηρεσιών ραντεβού.

Από τους περισσότερους που γνώριζε ζητούσε είτε να της δώσουν λεφτά είτε να τη συμπεριλάβουν στη διαθήκη τους.

Η 57χρονη αρνείται τις κατηγορίες ενώ ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης 5 ετών για απάτη και κλοπή.

Μετά τη δίκη εκείνη, οι αρχές άνοιξαν και πάλι τον φάκελο του 2011 για τον θάνατο του Michel Kneffel, έναν άνδρα στα 60 του με τον οποίο ζούσε μαζί. Ανακάλυψαν πολλά ηρεμιστικά χάπια και προσωπικά έγγραφα άλλων ανδρών, όπως ταυτότητες, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και κάρτες κοινωνικής ασφάλισης.

Οι έρευνες οδήγησαν και σε άλλη υπόθεση ανεξιχνίαστη, αυτή του 85χρονου Francesco Filippone, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε μπάνιο στην περιοχή Mouans-Sartoux κοντά στις Κάννες.

Νωρίτερα είχε εξαργυρώσει μια επιταγή από εκείνον, ύψους 21.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Dagorn, τα χρήματα αυτά της τα είχε δώσει δώρο για να τη βοηθήσει να ανοίξει κοσμηματοπωλείο.

Ακόμα δύο ηλικιωμένοι κινδύνευσαν, ο 82χρονος Ange Pisciotta και ο 91χρονος Robert Vaux.

Ο Vaux είπε στους δημοσιογράφους πως η Dagorn «ήταν σαν μια ηλιαχτίδα μέσα στον χειμώνα. Όταν είσαι με μια νεότερη γυναίκα ξέρεις πως δεν θα κρατήσει αλλά δεν αρνείσαι στον εαυτό σου να ζήσεις αυτές τις στιγμές εκτός κι αν είσαι μαζοχιστής».

Είχε πάρει τη Dagorn να ζήσει μαζί του από το 2012. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και οι γιατροί του είπαν πως βρισκόταν σε «θανάσιμο κίνδυνο». Η Dagorn κατηγορήθηκε πως τον νάρκωνε με βάλιουμ προσπαθώντας να του κλέψει την περιουσία.

Η αστυνομία πιστεύει πως η Dagorn – που έχει σπουδάσει νομικά- συνάντησε τουλάχιστον είκοσι άνδρες μεταξύ 2011 και 2012. Η υπεράσπισή της τη χαρακτήρισε στο δικαστήριο «όχι ψυχωτική αλλά ψυχοπαθή».