Οι συγγενείς του ζεύγους, της 88χρονης Dorothy Harding και του 91χρονου Arthur, ισχυρίζονται ότι οι δυο τους επικοινωνούσαν τηλεπαθητικά, καθώς δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς συνέβη ό,τι συνέβη.

Η εγγονή της Dorothy ενημέρωσε τη γιαγιά της πως ο παππούς είχε φύγει από τη ζωή σε άλλο νοσοκομείο του Μάντσεστερ, στις 6:45 τα ξημερώματα.

Την έβλεπε να ταλαιπωρείται, κι έτσι της είπε κάποια στιγμή: «Γιαγιά, μπορείς να φύγεις». Και στις 8:10 το πρωί, η γιαγιά έκλεισε κι αυτή οριστικά τα μάτια της.

Το ζεύγος έφυγε από τη ζωή σε άλλα νοσοκομεία, η γιαγιά εγκατέλειψε ωστόσο τα εγκόσμια μόνο όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του συζύγου της. Όπως δήλωσε η εγγονή Ros Harding, όταν έμαθε τα κακά νέα «άρχισε να εξασθενεί σταδιακά».

shutterstock_754523644

Οι δυο τους ήταν παντρεμένοι από το 1950, όταν εκείνη ήταν εργάτρια φάμπρικας και εκείνος μηχανικός. Παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους μάλιστα, ζούσαν μαζί και χωρίς βοήθεια μέχρι και πριν από 2,5 μήνες, όταν η γιαγιά αρρώστησε και αναγκάστηκαν να τους βάλουν σε γηροκομείο.

Την Πρωτοχρονιά όμως διαμετακομίστηκαν αμφότεροι στο νοσοκομείο, καθώς η υγεία και των δυο τους άρχισε να φθίνει. Εκείνος είχε αναπνευστικά προβλήματα και εκείνη χρόνια καρδιοπάθεια. Άφησαν πίσω τους δύο παιδιά, τέσσερα εγγόνια και έξι δισέγγονα, αλλά και μια μοναδική ιστορία αγάπης. Κανείς τους δεν ήθελε να ζει χωρίς τον άλλο και το απέδειξαν περίτρανα…