Ήρθη από το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό η προειδοποίηση για τον κίνδυνο τσουνάμι, μετά τον σεισμό των 7,6 βαθμών που σημειώθηκε στην Καραϊβική Θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών της Ονδούρας.

Η προειδοποίηση αφορούσε την Κούβα, το Μεξικό, την Ονδούρα, το Μπελίζ, την Τζαμάικα, τα Νησιά Κέιμαν, το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους, περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Μπελίζ και της Κούβας και ήταν επιφανειακός με βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

«Ένιωσες ότι περνάει μπουλντόζα» είπε ο Rodrigo Anaya Rodriguez, που μένει κοντά στο τουριστικό θέρετρο Bacalar Lake. Μόλις έγινε ο σεισμός έτρεξε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και το πρώτο πράγμα που είδε ήταν τα καλώδια της ηλεκτροδότησης που είχαν κοπεί και κρέμονταν, όπως αναφέρει το Reuters.

Στην Ονδούρα πυροσβέστες είδαν τους κατοίκους να εγκαταλείπουν πανικόβλητοι τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Ο υπουργός έκτακτης ανάγκης της Μπελίζ Edmond Castro, μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο, είπε στους κατοίκους των παραλιακών περιοχών να είναι σε εγρήγορση.