Πήγε τους γείτονές του στο δικαστήριο επειδή τον «έπνιγαν» με την αιθαλομίχλη τους

Ένας συνταξιούχος αστυνομικός σε μια επίκαιρη νομική μάχη


ΚΟΣΜΟΣ
21:17
09/01/2018
Πήγε τους γείτονές του στο δικαστήριο επειδή τον «έπνιγαν» με την αιθαλομίχλη τους
2
loading

Από την αιθαλομίχλη υποφέρουμε κι εμείς στη χώρα μας, καθώς η καύση ξύλου κατά τους χειμερινούς μήνες επιδεινώνει αυτό το είδος ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το ίδιο ένιωθε όμως και ο David Johnson στην Αγγλία, ο οποίος διαμαρτυρόταν για τους καπνούς από την καμινάδα των γειτόνων του. Έλεγε πως δεν μπορούσε να απλώσει την μπουγάδα του, ενώ ακόμα και ο συναγερμός του έμπαινε σε λειτουργία από τη συνεχή κάπνα του τζακιού τους.

Τους προειδοποίησε μάλιστα ήδη από το 2015 πως θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό, κάτι που έκανε προσφάτως, αν και δεν έμελλε να δικαιωθεί.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός που ζει σε πολίχνη της νότιας Ουαλίας κατέθεσε στο δικαστήριο όλη μέρα και οι δύο πλευρές παρέθεσαν ακόμα και βιντεοσκοπημένο υλικό για να αποδείξουν τις θέσεις τους. Ο δικαστής αρνήθηκε ωστόσο να δει την καπνίλα ως ενόχληση, κι έτσι δεν προχώρησε σε δικαστικά μέτρα. Έκανε δεκτή τη θέση της 59χρονης δασκάλας Karen Jones και γειτόνισσας του αστυνομικού.

shutterstock_563745895

Ο δικαστής αναγνώρισε το γεγονός ότι η γειτόνισσα είχε επεκτείνει το ύψος της καμινάδας της δύο φορές για να μην ενοχλεί ο καπνός τον γείτονά της και κατέληξε πως δεν βλέπει κάτι στο υλικό που να δικαιολογεί την οργή του Johnson.

Ο οποίος κατηγόρησε τους γείτονές του πως του έχουν στερήσει τις βόλτες στον κήπο του, ένα πρόβλημα για το οποίο είχε απευθυνθεί και στο δημοτικό συμβούλιο της κωμόπολης όπου ζει.

Το δικαστήριο αρνήθηκε πάντως να κάνει δεκτό το αίτημά του, λέγοντας πως έχουμε εδώ μια καμινάδα που κάνει ό,τι και κάθε άλλη στην Αγγλία και τον κόσμο ολόκληρο…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Γ.Στας

    Αν ειναι λευκός καπνός πάει καλά ,αν ειναι μαύρος και πυκνός και δυσοσμος
    Ο κος δικαστής πρεπει να εξετάσει τη περίπτωση και να μην καίει ότι δηποτε η κα δασκάλα.

  2. avatar Τι θα γινόταν στην Ελλάδα μερικά χρόνια πριν.

    Εάν ήταν εδώ η συγκεκριμένη δασκάλα στα χρόνια που ο Κούλης και η παρέα του νομοθετούσαν στα υπουργεία τους, η συγκεκριμένη δασκάλα θα έμενε άεργη από τη δουλειά της, μέχρις της αποφάσεως του δικαστηρίου...τέτοια τερατουργήματα είχαν ψηφίσει, δυστυχώς!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει