Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα σε υψηλόβαθμη αφγανική αντιπροσωπεία που διόρισε ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι για να ερευνήσει την υπόθεση δολοφονίας αφγανών πολιτών από Αμερικανό στρατιώτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος.

Δημοσιογράφος του Γερμανικού Πρακτορείου, ο οποίος βρισκόταν με την αντιπροσωπεία που επισκεπτόταν την περιοχή στο νότο της χώρας, είπε ότι ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί στη συνοικία Ζανγκαμπάντ, όπου ο αμερικανός στρατιώτης σκότωσε 16 Αφγανούς.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν στα πυρά των ενόπλων που τους επιτίθεντο από διαφορετικές πλευρές.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από ανώτατους Αφγανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων του αρχηγού του γενικού επιτελείου των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων, του περιφερειακού διοικητή της Κανταχάρ και επικεφαλής της αστυνομίας, δύο αδελφών του προέδρου Καρζάι και του υπουργού Υποθέσεων των Φυλών Ασαντουλάχ Καλίντ, ο οποίος είναι ειδικός απεσταλμένος για το νότιο Αφγανιστάν.