Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει την Κίνα σήμερα ενώ ήδη η σφοδρή χιονόπτωση έχει παραλύσει τμήματα της χώρας.

Στην κεντρική και την ανατολική Κίνα το χιόνι έχει προκαλέσει χάος κι έχει κοστίσει δέκα ανθρώπινες ζωές, ενώ περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τον χιονιά.

Μεγάλο είναι το πλήγμα και στη γεωργική παραγωγή, με τη ζημιά να υπολογίζεται στα 79 εκατομμύρια δολάρια, μέχρι στιγμής.

Το χιόνι έχει προκαλέσει προβλήματα στις μετακινήσεις και στην παροχή ενέργειας, προκαλώντας ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης αλλά και το κλείσιμο δρόμων, αεροδρομίων και σχολείων σε τμήματα της κεντρικής Κίνας.

Στην πόλη Suizhou, στην κεντρική επαρχία Hubei, όλοι οι κάτοικοι -2,5 εκατ. άνθρωποι- είναι χωρίς ρεύμα, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Η θερμοκρασία στην πόλη αναμένεται σήμερα να φτάσει τους -5 βαθμούς Κελσίου.

Χθες έκλεισαν τουλάχιστον τρία αεροδρόμια ενώ σε εννέα υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις. Σήμερα όλα επαναλειτουργούν και μόνο σε τρία παρατηρούνται καθυστερήσεις, σύμφωνα με το Reuters.

Οι οροφές πολλών σταθμών λεωφορείων στην πόλη Hefei κατέρρευσαν λόγω του χιονιού, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος. Πέντε άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε εργοστάσιο, του οποίου η οροφή κατέρρευσε.

Καλύτερη είναι η εικόνα στο Πεκίνο, στο μεγαλύτερο μέρος του οποίου υπάρχει περιορισμένη ή και καθόλου χιονόπτωση.

(φωτογραφία αρχείου)