Χωρίς να υπάρξουν θύματα έληξε η ομηρία σε ταχυδρομείο στο Χάρκοβο, καθώς απελευθερώθηκαν και οι έντεκα πολίτες (εννέα ενήλικες και δύο παιδιά) που είχαν πιαστεί όμηροι στο κτίριο, όταν σε αυτό εισέβαλε ένας άντρας ζωσμένος με εκρηκτικά.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, μέσω σχετικού μηνύματος στο Twitter, «όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν, ενώ ο δράστης συνελήφθη». Ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας Σέρχι Κνιάζιεφ επιβεβαίωσε ότι κανείς από τους ομήρους δεν έχει τραυματιστεί.

Ο δράστης κρατούσε εννέα ομήρους, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, μέσα στο ταχυδρομείο. Υποστήριζε ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλούσε ότι θα τα πυροδοτήσει. Λίγο αργότερα, ωστόσο άφησε ελεύθερα τα δύο παιδιά και τρεις γυναίκες ομήρους.

Τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα. Δεν είχε διατυπώσει αιτήματα, εξέφραζε όμως τη δυσαρέσκειά του, γιατί στην πρόσφατη ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ των ουκρανικών Αρχών και των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας δεν απελευθερώθηκαν περισσότεροι κρατούμενοι.