Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι μια ισραηλινή στρατιωτική δράση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων «δεν θα ήταν το σωστό διάβημα», τασσόμενος υπέρ της αναζήτησης μιας διπλωματικής προσέγγισης.

«Σήμερα, πιστεύουμε ότι μια στρατιωτική δράση από την πλευρά του Ισραήλ δεν θα ήταν το σωστό διάβημα. Εμείς το έχουμε πει δημοσίως και ιδιωτικώς στους Ισραηλινούς», δήλωσε ο κ. Κάμερον ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής.

«Αν οι κυρώσεις δεν λειτουργούν, τότε θα έλθει η ώρα να ληφθούν τελείως άλλες αποφάσεις. Αλλά για τώρα, οι κυρώσεις φέρνουν αποτέλεσμα», σημείωσε .

Οι μεγάλες δυνάμεις συμφώνησαν σήμερα να ξαναρχίσουν, μετά από διακοπή μεγαλύτερη από ένα έτος, τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν για το επίμαχο πυρηνικό του πρόγραμμα, ενώ το Ισραήλ εντείνει τις πιέσεις στην Τεχεράνη.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία επικεντρώθηκε στην επικινδυνότητα, όπως είπε, του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν θα ζεί κάτω από «την απειλή του αφανισμού», λέγοντας ότι δεν μπορεί να περιμένει «περισσότερο» για να λειτουργήσουν οι κυρώσεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκρινε από την πλευρά του ότι μια διπλωματική λύση είναι ακόμα δυνατή με την Τεχεράνη.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει αποφασίσει να συμμετάσχει σε στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν, επέμεινε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

«Έχουμε ναρκαλιευτικά στον Κόλπο, είμαστε μέρος των διεθνών δυνάμεων που πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να κρατηθούν οι οδοί κυκλοφορίας ελεύθεροι», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε μια αναφορά στις απειλές του Ιράν να μπλοκάρει τα στρατηγικά Στενά του Ορμούζ σε αντίδραση για τις δυτικές κυρώσεις.