Μία Παλαιστίνια που είχε απελευθερωθεί στην ανταλλαγή κρατουμένων με τον ισραηλινό στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ και στη συνέχεια συνελήφθη ξανά από τον ισραηλινό στρατό πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και οκτώ ημέρες, ανακοίνωσε παλαιστινιακό υπουργείο.

Η Χάνα Σάλαμπι ήταν μεταξύ των 1.027 παλαιστίνιων κρατούμενων που είχαν αφεθεί ελεύθεροι τον Οκτώβριο του 2011 κατά την ανταλλαγή με τον Γκιλάντ Σαλίτ, έπειτα από συμφωνία.

Η Σάλαμπι συνελήφθη στις 16 Φεβρουαρίου και έχει τεθεί σε «διοικητική κράτηση», δηλαδή σε επ’ αόριστον κράτηση χωρίς προηγούμενη απαγγελία κατηγοριών και δίκη, δήλωσε ο παλαιστίνιος υπουργός που είναι αρμόδιος για τους κρατούμενους, Ίσα Καρακάε.

Η κρατούμενη, που κατάγεται από το Μπουρκίν, κοντά στη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, είχε περάσει 30 μήνες στη φυλακή πριν από την απελευθέρωσή της τον Οκτώβριο. Ο στρατός την χαρακτήρισε «πράκτορα της τζιχάντ και τη συνέλαβε εκ νέου επειδή αποτελεί απειλή για την περιοχή».

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο των Παλαιστινίων Φυλακισθέντων, πέντε Παλαιστίνιοι που είχαν απελευθερωθεί στην ανταλλαγή με τον Σαλίτ συνελήφθησαν ξανά.