Οι σφοδρές χιονοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν σήμερα πολλές χώρες της δυτικής Ευρώπης, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, προβλήματα στις μετακινήσεις, και το κλείσιμο σχολείων.

Στην Ολλανδία περισσότερες από 400 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Άμστερνταμ-Σίπχολ.

Τουλάχιστον 300 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι νέες χιονοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

ΒΕΛΓΙΟ ΧΙΟΝΙ

Τριακόσιες πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας του χιονιού- ήτοι οι μισές από τις προγραμματισμένες- και σε άλλες 100 καταγράφηκαν καθυστερήσεις, διευκρίνιζε η Φλοράνς Μουλ, η εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου των Βρυξελλών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga, λίγο μετά τις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας).

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετά τη χιονοθύελλα που έπληξε την περιοχή το πρωί, τα προβλήματα στις εκτελέσεις των δρομολογίων συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο αεροδρόμιο, λόγω των επιχειρήσεων απομάκρυνσης των όγκων χιονιού, καθαρισμού των αεροσκαφών ή της έλλειψης ορατότητας.

Την ίδια ώρα, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί στις Βρυξέλλες μεταξύ του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ακυρώθηκε.

ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν επίσης μποτιλιαρίσματα εκατοντάδων χιλιομέτρων στο οδικό δίκτυο περιμετρικά των Βρυξελλών και της Φλάνδρας, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στη Γαλλία η ταχύτητα των θυελλωδών ανέμων της καταιγίδας Ana έφθασε τα 140-150 χλμ/ ώρα. Τουλάχιστον 50.000 νοικοκυριά παραμένουν στο σκοτάδι.

Η δυτική Γαλλία αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία. Στο αεροδρόμιο της Νίκαιας τα αεροσκάφη έχουν ακινητοποιηθεί και η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί πριν από τις 06.00 το πρωί την Τρίτη.

Στη Βρετανία, εκατοντάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα εξαιτίας του χιονιού και του παγετού. Σε κίτρινο συναγερμό τέθηκε η Ουαλία.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΧΙΟΝΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΧΙΟΝΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΧΙΟΝΙ ΓΑΛΛΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΧΙΟΝΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΧΙΟΝΙ