Η… λάθος Τερέζα Μέι, μια Βρετανίδα που διαθέτει λογαριασμό στο Twitter και την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ μπέρδεψε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, κατήγγειλε την «απίστευτη» περιφρόνηση προς το πρόσωπό της και αναμένει «συγγνώμη» από τον Λευκό Οίκο.

«Είναι απίστευτο όταν σκεφτεί κανείς ότι ο ισχυρότερος άνθρωπος του κόσμο κατάφερε να πατήσει τα λάθος πλήκτρα» ήταν η αντίδραση της Τερέζας Σκρίβενερ, μιας Βρετανίδας ηλικίας 41 ετών που διαμένει στο Μπόγκνορ, στις νότιες ακτές της Αγγλίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε το tweet: «@theresamay μην επικεντρώνεστε σε εμένα, επικεντρωθείτε στην καταστροφική εξτρεμιστική ισλαμιστική τρομοκρατία στη Βρετανία». Με αυτόν τον τρόπο ο μεγιστάνας καταφέρθηκε κατά της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία είχε χαρακτηρίσει «σφάλμα» το γεγονός ότι ο Τραμπ έκανε retweet σε βίντεο που είχε αναρτήσει μια ακροδεξιά οργάνωση της Βρετανίας, η Britain First.

Μόνο που ο λογαριασμός του παραλήπτη δεν ήταν εκείνος της πρωθυπουργού της Βρετανίας, του @Theresa May.

«Αναμένω ένα τηλεφώνημα και συγγνώμη από τον Λευκό Οίκο» είπε από την πλευρά της η Τερέζα Σκρίβενερ.

«Όμως, είμαι (τουλάχιστον) χαρούμενη που δεν επικοινώνησε μαζί μου για να μου ανακοινώσει ότι θα κηρύξει τον πόλεμο στη Βόρεια Κορέα» πρόσθεσε.

Η Τερέζα Σκρίβενερ είχε εγγραφεί στο Twitter, το 2009, χρησιμοποιώντας το δεύτερο όνομά της, όταν η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ήταν βουλευτής.

Στον λογαριασμό της Twitter είναι εγγεγραμμένοι μονάχα 6 χρήστες. Μετά το tweet του Τραμπ, ο λογαριασμός της κατακλύστηκε από μηνύματα, πολλά εκ των οποίων τα έστειλαν Αμερικανοί χρήστες οι οποίοι ζητούσαν συγγνώμη για τη συμπεριφορά του προέδρου τους.

«Είναι κάτι το εξωπραγματικό. Εγώ γέλασα στο τέλος, όμως δεν μπορώ πλέον να βγω από το σπίτι μου: κατακλύστηκα από μηνύματα ΜΜΕ από ολόκληρο τον κόσμο» εξήγησε η ίδια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έσβησε το λάθος μήνυμα και το αντικατέστησε 20 λεπτά αργότερα με ένα προς τη σωστή παραλήπτρια. Ωστόσο η πρώτη εκδοχή του αναπαρήχθη πολλές χιλιάδες φορές.

Δεν είναι το πρώτο σφάλμα αυτού του είδους που έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ: τον Ιανουάριο, είχε εγκωμιάσει μια… κάτοικο του Μπράιτον γράφοντας: @Ivanka Trump είναι φανταστική, ενώ ήθελε να μιλήσει για την κόρη του.