Βόσνιος μουσουλμάνος ηγέτης για Μλάντιτς: Κανείς δεν μπορεί να τον αποκαλεί ήρωα

«Οι Σέρβοι δεν μπορούν να ταυτίζονται με ένα τέτοιο έγκλημα»


ΚΟΣΜΟΣ
22:37
22/11/2017
Βόσνιος μουσουλμάνος ηγέτης για Μλάντιτς: Κανείς δεν μπορεί να τον αποκαλεί ήρωα
4
loading

Ο Βόσνιος μουσουλμάνος ηγέτης Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς ζήτησε από τους Σερβοβόσνιους να «αποδεχτούν την αλήθεια» για τα εγκλήματα που διέπραξε ο Ράτκο Μλάντιτς, ως «τον μόνο δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για αυτή την χώρα».

«Κανείς δεν πρέπει να αποκαλεί ήρωα τον Ράτκο Μλάντιτς, να συνθέτει τραγούδια που τον υμνούν, να δοξάζει τα εγκλήματά του», δήλωσε ο Ιζετμπέκοβιτς, εκπρόσωπος των μουσουλμάνων στην Προεδρία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Τόνισε πεπεισμένος ότι οι Σέρβοι «δεν μπορούν να ταυτίζονται» με αυτά τα εγκλήματα, που «πρέπει να επιβαρύνουν τον Ράτκο Μλάντιτς και όχι το σέρβικο λαό».

«Δεν είναι δυνατόν να κουβαλάνε ένα τέτοιο βάρος στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι καίριας σημασίας για το μέλλον της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ειδικά για τις διεθνοτικές σχέσεις, να φύγει αυτό το βάρος από τους ώμους του λαού για να το θέσουμε σε μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε.

«Το παρελθόν είναι πίσω μας, αξίζει να αναφερόμαστε σε αυτό μόνο στο μέτρο που μας υπόσχεται ένα καλύτερο μέλλον».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο 61χρονος Ιζετμπέκοβιτς είναι ο γιος του Αλίγια Ιζετμπέκοβιτς, του Βόσνιου ηγέτη κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1992-95, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 100.000 άνθρωποι και εκτοπίστηκαν άλλα 2,2 εκατομμύρια στη Βοσνία. Ο Αλίγια Ιζετμπέγκοβιτς πέθανε το 2003.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar deadman

  Ενώ ο παιδεραστής μουσουλμάνος είναι ''δημοκράτης''.
  Ρε ΟΥΣΤ.

 2. avatar αυτούς

  που μάχονται για την πατρίδα τους ήρωες τους λένε. Τους συνδικαλιστές της ΕΡΤ γιατί τους λένε ήρωες και τους έφτιαξαν μνημείο με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων;

 3. avatar Προδότης

  Όργανο των Γερμανών που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία. Οι Καρατζιτς και Μλαντιτς τους κατενίκησαν, μέχρι που βομβάρδισαν οι Αμερικανοί.

 4. avatar Σοφό

  ενώ εσένα γιασουφακι πως να σε αποκαλούμε ;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει