Τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί και 60 τραυματίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, από την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Η επίθεση έγινε σε διεθνή ύδατα. Υπό κατάληψη και τα 6 πλοία του “στολίσκου της ελευθερίας”. Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός κάνει λόγο για 10 ακτιβιστές νεκρούς. Στο Ισραήλ αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού για να προληφθούν “πιθανές ταραχές” ανάμεσα στους Άραβες στη χώρα.

Η οργάνωση Free Gaza δεν έχει καμία επικοινωνία με τους επιβαίνοντες στα σκάφη της διεθνούς νηοπομπής που δέχθηκε ισραηλινή επίθεση, δήλωσε η συνιδρυτής της οργάνωσης, Γκρέτα Μπερλίν.

Όπως ανέφερε στο Mega ο Ευάγγελος Πισσίας, που συμμετέχει στην αποστολή και είναι μέλος της οργάνωσης Free Gaza, υπήρξε επίθεση από ισραηλινά πολεμικά πλοία και ελικόπτερα. Σημείωσε ότι το ελληνικό πλοίο αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση εντολή “εάν πρέπει να παραδώσουμε ελληνικό πλοίο με ελληνική σημαία στο Ισραήλ”.

Το δίκτυο αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι εκατοντάδες ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής. Ο ανταποκριτής του δικτύου στο στολίσκο τόνισε ότι “ο κυβερνήτης του δικού μας πλοίου τραυματίστηκε σοβαρά”. “Εκατοντάδες ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν στο στόλο της ειρήνης και οι επιβάτες του πλοίου στο οποίο βρίσκομαι συμπεριφέρονται με μεγάλο θάρρος”, είπε ο Αμπάς Νάσερ στην τελευταία επικοινωνία που είχε με το τηλεοπτικό δίκτυο. “Ο κυβερνήτης του πλοίου μας τραυματίστηκε σοβαρά και υπάρχουν άλλοι δύο τραυματίες ανάμεσα στους επιβάτες”, πρόσθεσε.