Με χρυσό και πετρέλαιο πληρώνουν… τα δημητριακά

Άρχισαν τα προβλήματα από τις δυτικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν


ΚΟΣΜΟΣ
3:11
10/02/2012
Με χρυσό και πετρέλαιο πληρώνουν… τα δημητριακά
2
loading

Το Ιράν επιδιώκει να αγοράσει δημητριακά πληρώνοντας σε χρυσό και πετρέλαιο και πλήρωσε με γεν για μια μεγάλη ποσότητα σιταριού στην πρώτη συμφωνία που συνήψε η χώρα αφότου οι δυτικές κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα στις εισαγωγές τροφίμων, δήλωσαν ευρωπαίοι εξαγωγείς σίτου.

Το Ιράν αγόρασε τουλάχιστον 200.000 τόνους μαλακού σιταριού την περασμένη εβδομάδα στην παγκόσμια αγορά από ιδιώτες πωλητές, ως επί το πλείστον αυστραλιανής προέλευσης, αλλά μερικοί έμποροι λένε πως οι ΗΠΑ είναι πιθανό να κάλυψαν ένα μέρος της ποσότητας.

Οι νέες οικονομικές κυρώσεις, που επιβλήθηκαν από την αρχή της φετινής χρονιάς λόγω του επίμαχου πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, έχουν επιφέρει αναστάτωση στη δυνατότητα του Ιράν να αγοράζει εισαγόμενα προϊόντα.

Οι κυρώσεις έχουν περιορίσει δραστικά τη δυνατότητα της χώρας να λαμβάνει ευρώ και δολάρια, αναγκάζοντας την Τεχεράνη να βρει εναλλακτικούς τρόπους για να πληρώνει για τις εισαγωγές της.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως η ιρανική κυβέρνηση χρησιμοποίησε εταιρείες με έδρα την Ελβετία που μπορούν να χρηματοδοτούνται στην Ασία και χρησιμοποίησε συμβόλαια σε γεν για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία για τους 200.000 τόνους σίτου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar panos

    ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΤΕΝΕΚΕ ΛΑΔΙ. ΤΑ ΣΙΣΣΙΤΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝΕ.

    1. avatar RIA

      ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΑΝΟ. .....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει