Για τη στήριξη της Ιράν στη Συρία διαβεβαίωσε τον μεγάλο μουφτή της Συρίας Αχμάντ Μπαντρεντίν Χάσουν ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να προκαλέσουν νέο πόλεμο στην περιοχή για να σπάσουν τη γραμμή της ισλαμικής αντίστασης (απέναντι στο Ισραήλ, υπό την ηγεσία του Ιράν και της Συρίας) και να διασώσουν το σιωνιστικό καθεστώς. Ωστόσο εμείς πιστεύουμε ότι με την ενότητα και τη φρόνηση μπορούμε να αντισταθούμε απέναντί τους», δήλωσε ο Αχμαντινεζάντ στον σεΐχη Αχμαντ Μπαντρεντίν Χάσουν.

Ο σεΐχης Χάσουν που βρίσκεται στην Τεχεράνη για ένα διεθνές συνέδριο για την ισλαμική ενότητα, διαβίβασε στον πρόεδρο Αχμαντινεζάντ τις ευχαριστίες του προέδρου Άσαντ για τη θέση του Ιράν σε σχέση με τη Συρία.

Η επίσκεψη στην Τεχεράνη της ανώτατης θρησκευτικής αρχής της Συρίας, πραγματοποιείται ενώ οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Συρίας κατηγόρησαν τη Δευτέρα το Ιράν, όπως και τη Ρωσία και την Κίνα, ότι είναι συνεργοί στις σφαγές που διαπράχθηκαν κατά του συριακού λαού προμηθεύοντας στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ πολιτική στήριξη και όπλα.

Το Ιράν, που διαψεύδει οποιαδήποτε παρέμβαση των δυνάμεών του ή αποστολή όπλων στη Συρία, απέρριψε τις κατηγορίες αυτές.