Τι συμβαίνει άραγε πάνω στον σιβηριανό ουρανό και τρεμοπαίζουν μυστηριώδεις λάμψεις;

Αυτό αναρωτήθηκαν οι κάτοικοι πόλης της βόρειας Σιβηρίας για το περίεργο φαινόμενο, το οποίο ανέλαβαν να λύσουν τα social media μιλώντας ξεκάθαρα για εξωγήινη δραστηριότητα.

«Βγήκα να καπνίσω ένα τσιγάρο και πίστεψα πως ήταν το τέλος του κόσμου», έγραψε ο Vasily Zubkov στα κοινωνικά μέσα.

Αλλά και ένας σιβηριανός φωτογράφος, ο Sergey Anisimov, που είχε στηθεί για να απαθανατίσει το Βόρειο Σέλας είδε τα απόκοσμα φώτα: «Η ακτινοβόλα μπάλα ανέβηκε πίσω από τα σύννεφα και κινήθηκε στην κατεύθυνσή μου», είπε, «η μπάλα άρχισε να μετατρέπεται σε αψίδα και προοδευτικά διασκορπίστηκε».

fewtwwr

Αλλά και έτερος φωτογράφος, ο Alexey Yakovlev, τρόμαξε βλέποντας τη λάμψη: «Αρχικά σκέφτηκα πως ήταν κάποια ακτινοβολία σε περίεργο σχήμα, κυκλικό. Αλλά σταδιακά η μπάλα άρχισε να επεκτείνεται και έγινε ξεκάθαρο πως δεν ήταν ακτινοβολία, όταν και έγινε τρομακτικό».

Οι πιο ψύχραιμοι μίλησαν πάντως για παράπλευρα φαινόμενα από το Πολικό Σέλας ή για κάποιο στρατιωτικό γυμνάσιο, καθώς ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει πως θα γίνονταν πυραυλικές δοκιμές από αεροπλάνα και υποβρύχια στην περιοχή.

Οι κυνηγοί εξωγήινων το καταχάρηκαν πάντως…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.