Μία σοκαριστική ιστορία σύγχρονου Απαρτχάιντ είδε το φως της δημοσιότητας στη Νότιο Αφρική όταν ένας άτυχος μαύρος άνδρας θέλησε να κόψει δρόμο και πέρασε μέσα από την περιουσία δύο αγροτών, οι οποίοι θεώρησαν την κίνηση «προσβλητική καταπάτηση».

Με καθαρά ρατσιστικά κίνητρα οι δύο άνδρες στην ουσία απήγαγαν τον Βίκτορ Μλότσβα και τον βασάνιζαν για ώρες. Όπως μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ στο αποκορύφωμα του βασανισμού τον τοποθέτησαν σε ένα φέρετρο, ενώ του φώναζαν πως θα πετάξουν μέσα ένα φίδι και μετά θα τον κάψουν ζωντανό.

eotfhiow1

Στο αποκρουστικό βίντεο που τραβούσαν οι ίδιοι φαίνεται ο άτυχος άνδρας να λυγίζει από την κακοποίηση και να ξεσπάει σε κλάματα. Όταν εν τέλει η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης οι δύο άνδρες οι οποίοι ήταν και γονείς έμειναν προφυλακισμένοι για 8 μήνες.

eotfhiow4

Η δίκη τους ολοκληρώθηκε με το δικαστήριο να τιμωρεί τους δύο κατηγορούμενους με 19 και 16 χρόνια φυλάκισης. Οι ίδιοι σε μία κατάμεστη αίθουσα δικαστηρίου που ξέσπασε σε χειροκροτήματα με το άκουσμα της απόφασης ανέφεραν πως φοβούνται ότι θα τους δολοφονήσουν μέσα στη φυλακή καθώς ήδη λαμβάνουν απειλητικά σημειώματα.

eotfhiow2

Προσοχή το βίντεο περιλαμβάνει σκληρές εικόνες…