Η σιιτική αντιπολίτευση του Μπαχρέιν κατήγγειλε τις αρχές ότι προκάλεσαν το θάνατο ενός διαδηλωτή 18 ετών, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από συγκρούσεις με την αστυνομία και απεβίωσε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο διαδηλωτής είχε συλληφθεί την Τρίτη «για πράξεις βανδαλισμού που σημειώθηκαν στην επαρχία Σίτρα», μία περιοχή όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι σιίτες, κοντά στην Μανάμα, σύμφωνα με μία ανακοίνωση της αστυνομίας που ανέβασε στο twitter το υπουργείο Εσωτερικών.

«Απεβίωσε στο νοσοκομείο και ενημερώθηκε σχετικά η εισαγγελία» πρόσθετε η ανακοίνωση χωρίς όμως να διευκρινίζει για ποιο λόγο ο νεαρός βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Μάταρ Μάταρ, στέλεχος του κυριότερου σιιτικού κόμματος της αντιπολίτευσης al Wefaq, εποχούμενοι αστυνομικοί κυνήγησαν τον νεαρό Μοχάμεντ Γιάκουμπ, 18 ετών, και στη συνέχεια δύο αστυνομικά οχήματα τον στρίμωξαν σε μία γωνία και τον συνέθλιψαν.

«Αντί να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, η αστυνομία τον οδήγησε σε ένα άδειο οικόπεδο απέναντι από το αστυνομικό τμήμα και τον βασάνισε» πρόσθεσε ο Μάταρ Μάταρ.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν την Τρίτη μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών σε πολλές σιιτικές περιοχές στο Μπαχρέιν, στη διάρκεια των οποίων τουλάχιστον 41 αστυνομικοί και πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η αστυνομία δέχθηκε επίθεση από «μασκοφόρους άνδρες και γυναίκες», οι οποίοι πέταξαν εναντίον των μελών των δυνάμεων ασφαλείας πέτρες και βόμβες μολότοφ στις περιοχές Νοτίραζ, Σάναμπις, Ντάιρ και αλ Εκρ.

Σύμφωνα με τις αρχές «πολλοί δολιοφθορείς» συνελήφθησαν.

Το al Wefaq ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένας νεαρός άνδρας που δέχθηκε ένα κάνιστρο δακρυγόνου στο κεφάλι και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.