Διαφημιστικά μηνύματα κατά του σχεδίου για την κατασκευή ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου κοντά στο Ground Zero θα φέρουν περισσότερα από είκοσι λεωφορεία στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης μεταφορών της αμερικανικής μεγαλούπολης, τα μηνύματα, που θα αποτελούνται από τη φράση «Γιατί εδώ;» θα εμφανισθούν σε 26 από τα 6.300 λεωφορεία που διασχίζουν την πόλη. Η φράση θα συνοδεύεται από μία φωτογραφία με το αεροσκάφος έτοιμο να συντριβεί πάνω στον ουρανοξύστη του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, που είναι τυλιγμένος στον καπνό, ως υπενθύμιση για τις φονικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Κέβιν Ορτίζ, εκπρόσωπο της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών, «Μολονότι η ΜΤΑ δεν υποστηρίζει τις απόψεις που εκφράζει η διαφήμιση αυτή, την αποδέχθηκε σήμερα έπειτα από την εξέταση της πολιτικής που ακολουθεί ως προς την διαφήμιση και τις νόμιμες διαδικασίες στον τομέα αυτόν».

Να θυμίσουμε ότι, στις αρχές Αυγούστου, το σχέδιο για την κατασκευή του κέντρου κοντά στο σημείο των επιθέσεων, ξεπέρασε ένα εμπόδιο καθώς η δημαρχία ενέκρινε την κατεδάφιση ενός κτηρίου χαρακτηρισμένου ως διατηρητέου στο σημείο όπου μέλλει να κατασκευασθεί το έργο.

Να σημειώσουμε πως διαφημιζόμενος είναι η οργάνωση Σταματήστε την Ισλαμοποίηση της Αμερικής (SIOA)