Σε αναμέτρηση κυρίως μεταξύ δύο υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων έχουν μετατραπεί οι προκριματικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη Νότια Καρολίνα, με τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ να έχει να αντιμετωπίσει κυρίως τον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιούτ Γκίνγκριτς.

Η ξαφνική άνοδος του Γκίνγκριτς στις δημοσκοπήσεις τις τελευταίες ημέρες έφεραν τον Ρόμνεϊ ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης που έχει αντιμετωπίσει στην προεκλογική του εκστρατεία εδώ και μήνες για να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και να είναι αυτός που θα αντιμετωπίσει τον Δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Με τους άλλους δύο υποψηφίους να έπονται αρκετά στις δημοσκοπήσεις, οι προκριματικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα δείχνουν σαν μια καθαρή αναμέτρηση μεταξύ των δύο αυτών πολύ διαφορετικών ανδρών, μεταδίδει το Ρόιτερς.

Ο πολυεκατομμυριούχος πρώην επιχειρηματίας Ρόμνεϊ έχει μέχρι στιγμής κερδίσει σταθερά την υποστήριξη του ενός τετάρτου των Ρεπουμπλικάνων σε ολόκληρη τη χώρα με το μήνυμά του για τις δουλειές και την οικονομία. Ωστόσο δεν έχει καταφέρει να αιχμαλωτίσει τις καρδιές πολλών συντηρητικών στις ΗΠΑ, σχολιάζει το Ρόιτερς.

Την ίδια ώρα ο Γκίνγκριτς, πρώην καθηγητής ιστορίας, έχει μεγάλη ευφράδεια και καταφέρνει σημαντικά πλήγματα στους αντιπάλους του στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις.

Οι προκριματικές εκλογές στη Νότια Καρολίνα «αφορούν το ποιος από αυτούς μπορεί να κερδίσει τον Ομπάμα», δήλωσε Βόγκαν Μίρο, συνταξιούχος διευθυντής σχολείου στη Νότια Καρολίνα, ο οποίος υποστήριζε αρχικά τον Ρόμνεϊ, αλλά εντυπωσιάστηκε αυτήν την εβδομάδα από ομιλία του Γκίνγκριτς στην οποία παρευρέθηκε.

Ο νικητής των προκριματικών εκλογών των Ρεπουμπλικάνων στη Νότια Καρολίνα είναι και αυτός που κερδίζει το χρίσμα του κόμματός τους σε όλες τις εκλογές που έχουν γίνει από το 1980.

Οι κάλπες για τις προκριματικές εκλογές στη Νότια Καρολίνα θα ανοίξουν στις 14:00 ώρα Ελλάδος σήμερα και θα κλείσουν 12 ώρες αργότερα.